Avdelare
Bergs kommun
Maj 2019
Nyheter
Save the date: Företagarkvällen 2019
Den 18 oktober bjuder Näringslivskontoret tillsammans med Företagarna i Klövsjö/Rätan in till den årliga företagarkvällen.  Vi bjuder på middag och underhållning och traditionsenligt hålls prisutdelningen för Årets företagare, Årets serviceperson samt Årets serviceföretag. I år kommer för första gången även pris att delas ut av Länsförsäkringar för Årets hållbara företag. Mer information kommer att publiceras på berg.se/näringsliv efter sommaren.
Läs mer här
Nominera till Guldstjärnan 2019
Nu öppnar nomineringen till Guldstjärnan 2019. Som medborgare (och företagare) i Bergs kommun har du möjlighet att nominera den person eller det företag som du tycker står för utomordentlig service! Sista dag för nominering är 16 augusti.
Läs mer här
Länsförsäkringar lanserar lokalt pris för årets hållbara företag
Utmärkelsen delas ut till ett företag i varje kommun och syftet är att uppmärksamma och uppmuntra företagare att arbeta strategiskt med hållbarhet i sina verksamheter. Vinnarna i respektive kommun går sedan vidare som kandidater till tre finalistplatser på Guldgalan 2019.  Utmärkelsen delas ut av Länsförsäkringar Jämtland och Jämtkraft. 
Läs mer här
Näringslivet har sagt sitt: Berg är bästa kommunen att driva företag i!
 I senaste undersökningen från Svenskt Näringsliv får Bergs kommun det bästa sammanfattande omdömet i länet. Nu fortsätter arbetet med att ytterligare stärka förutsättningarna för att driva företag i kommunen. 
Läs mer här
Små företag skapar välfärd
Runt om i Sverige finns flera små företag som tillsammans står för en betydande del av välfärden. I Bergs kommun står småföretagarna för 37% av skatteintäkterna. I Jämtland är motsvarande siffra 31%. 
Läs mer här
Utkast till besöksnäringsstrategin är klar
Arbetet med en besöksnäringsstrategi, som delvis bygger på och är en vidareutveckling av Bergs kommuns turistpolicy, inleddes våren 2018. Nu är utkastet färdigt för beslut. 
Läs mer här
Sam jobbar för den framtida kompetensförsörjningen
Tidigare har vi meddelat om Näringslivskontorets riktade satsning för den framtida kompetensförsörjningen. Nu är arbetet i full gång och Hussam "Sam" Nashawi välkomnar fler företag att engagera sig i frågan. 
Läs mer här
Smått & Gott
Tillfälliga stöd och projektmedel Nyhetsbrev IUC Z-group
Ny regional utvecklingsstrategi Nyhetsbrev Inlandsbanan
Tillväxtprogram för Bergs kommun Starta mathantverksföretag
Nyhetsbrev Arbetsförmedlingen Byggstatus IP-only
Kalender
Föreningsdialog Klövsjöbygden - Kultur, fritid och ungdom
Ett rikt förenings-, fritids- och kulturliv är en av anledningarna till att människor trivs i Bergs kommun och vill flytta hit. Därför bjuder vi in föreningar och andra intresserade för att ta reda på hur Bergs kommun kan bli en ännu bättre plats att leva på. 
Måndag 3 juni kl. 18.00 Klövsjö Bygdegård 
Rätansbygden i framtiden - Hur utvecklar vi styrkorna?
I höstas samlade vi in tankar och åsikter kring tillväxtfrågor och denna gång kommer vi att fokusera på de styrkor som identifierats i Rätansbygden och hur vi bäst utvecklar dem tillsammans för att fler ska vilja och kunna leva och bo här. .
Tisdag 4 juni kl. 18.00 Rätans Bygdegård
Företagarfrukost i Oviken: 5 juni
Vad behöver du för att utveckla ditt företagande? Vad kan kommunen göra för att underlätta? Välkommen på vårens företagarfrukost i Oviken där du får möjlighet att lyfta dina viktiga frågor! 
Onsdag 5 juni kl. 8.30 på Mötesplats Oviken
Företagarfrukost i Åsarna: 11 juni
Tisdag 11 juni kl. 8.30 bjuder Bergs kommuns Näringslivskontor på frukost på Åsarna SkiCenter. Politiker och tjänstemän från kommunen finns på plats för att lyssna på dina tankar och idéer. 
Tisdag 11 juni kl. 8.30 SkiCenter Åsarna
Se fler evenemang
Ikon Ikon
Granskog
Granskog
Avdelare