Avdelare
Nyhetsbrev Bergs kommun
April 2017
Nyheter
Vilken företagarvecka!
Det var ett intensivt program för Företagarveckan 27-31 mars. Veckan inleddes med att vi åkte runt och besökte 95 företag runt om i kommunen.
På tisdagen var det företagarfrukost i Oviken samt kommunen på plats i Klövsjö. Företagarvandring i Svenstavik med lunch och tisdagen avslutades med information om finansiering till företag.
På onsdagen var det frukostträff med tillverkande företag och på eftermiddagen fanns kommunen på plats i Hackås för att svara på frågor.
Torsdag var den stora entreprenörsdagen och Simon Jaktlund berättade om sina erfarenheter. Fredag var det öppet hus på Tingshuset med lunch.
Tack till alla företag som kom på arrangemangen!
Bergs kommuns enkät om företagsklimatet
För att ge fler företagare i kommunen möjlighet att tycka till och därmed få en bredare bild så lanserar vi en egen enkät om företagsklimatet i kommunen.

Precis som Svenskt Näringslivs enkät så kommer även denna enkät att direkt påverka hur vi prioriterar vårt arbete, så ta chanser att ge oss feedback på vårt arbete!
Länk till enkäten (den tar ca 3-5 minuter att fylla i)
Bergs kommun godkänner försäljning av BTEAs fibernät
Kommunfullmäktige i Bergs kommun beslutade igår att godkänna försäljningen av fibernätet i Bergs kommun från BTEA till IP-Only.
I anslutning till försäljningen tecknar IP-Only och Bergs kommun ett samverkansavtal avseende fiberutbyggnad där IP-Only avsätter 150 miljoner kronor i utbyggnadsbudget för att accelerera utbyggnadstakten i kommunen.
Läs mer här
Annonsera i Bergsliv
Inför nästa årgång av Bergsliv lägger vi till ca 10-12 sidor för besöksnäringen med bland annat evenemangskalender. Detta skapar möjligheter för företag och föreningar att annonsera under kategorierna: Aktiviteter/att göra; boende; restaurang/café; hantverk o shopping; övrig service. Mer information om annonsering och införsäljning av annonser sker under april.
Om du vill annonsera kontakta Oskar Sergel på telefon 070-553 40 00 eller e-post oskar@sergeltalarkonst.se
Dags att ansöka om serveringstillstånd för sommaren!
För att få servera alkohol till allmänheten krävs serveringstillstånd och om ni har planer på att servera alkohol under sommaren så vill vi påminna om det är hög tid att komma in med ansökan.
Handläggningstiden för stadigvarande serveringstillstånd är cirka 8 veckor och kan vara några veckor längre under sommaren p.g.a. den ökande mängden ansökningar.
Läs mer här
Upphandling av konferenstjänster
Samtliga kommuner i Jämtlands län samarbetar inom upphandling via ett gemensamt upphandlingskontor och på deras hemsida kan man ta del av aktuella och planerade upphandlingar.
Just nu upphandlas bland annat grävarbeten i Hede och ombyggnad av skolan i Ytterhogdal.
Den 15 april kommer man att starta upphandlingen av konferenstjänster i länet.
Läs om samtliga upphandlingar på Upphandlingskontorets hemsida
Timbanken - ett stöd för dig som vill utveckla ditt företag
Region Jämtland Härjedalen och kommunerna vill underlätta för små och medelstora företag i sin tillväxt. Därför kommer Timbanken att lanseras under hösten 2017. Timbanken är ett stöd för dig som vill utveckla ditt företag. Du kan få tillgång till upp till fem kostnadsfria konsulttimmar som till exempel kan utnyttjas för att stärka varumärket, marknadsföring eller annan affärsutveckling.
Läs mer här
Berg är Jämtlands bästa friluftskommun 2017
För andra året i rad har Berg utsetts till Jämtlands läns bästa friluftskommun och hamnar på plats 25 i Sverige.
Undersökningen, där 237 kommuners arbete med friluftsliv bedömts, genomfördes för åttonde gången av bl.a. Naturvårdsverket och Svenskt Friluftsliv för att stimulera och uppmuntra kommunernas arbete med att ge människor möjligheter att ta sig ut i naturen och må bra.
Läs mer här
Smått & Gott
Berg Topp 10 i företagsamhet Uppföljning Företagarfrukostar
Småföretagen är Sveriges största välfärdsskapare Landsbygdskommittens slutbetänkande
Enkät om persontrafiken på Inlandsbanan Nytt från Swetourgruppen
Bygdemedel Näringslivsdelen - ansök 30/4 Nyhetsbrev JHT
Nyhetsbrev ALMI Nyhetsbrev E-tour
Kalender
19 april: Mjölkprojektet - Sluta slösa i produktionen
Investera tid i förbättringsarbete och lös problem från grunden! Vill du reducera slöseriet? Steg för steg ta bort dem. Jobba smartare och säkerställa produktionen. Då är du välkommen till en första träff i Ås. Tid: 11-15

26 april: Lyckas med din digitala kampanj
Nyföretagarcentrum bjuder in nystartade företag till en utbildning i marknadsföring med fokus på digitala medier. Under kvällen går vi igenom marknadsföringens grunder och vad du bör tänka på när du väljer sociala medier.
Kursledare är Ulrica Hellström, Mulligan. Plats: Tingshuset i Svenstavik. Tid: 18-20. Anmälan senast den 23 april.

27 april: Ekonomi för det lilla företaget
Nyföretagarcentrum arrangerar i samarbete med Grant Thornton ett seminarium i ekonomi och grundläggande bokföring för nyföretagare. Plats: Grant Thornton Prästgatan 24, Östersund. Tid: 17-19.

9 maj: Träffa dina framtida medarbetare - Turism
Bergs kommun bjuder tillsammans med Arbetsförmedlingen in till en träff där arbetsgivare får chans att träffa sina framtida medarbetare och göra reklam för sin bransch och sin arbetsplats. Tid 12.00-14.30 inkl. lättare lunch.

Se fler evenemang
Ikon Ikon
Granskog
Granskog
Avdelare