Avdelare
Nyhetsbrev Bergs kommun
September 2018
Nyheter
Årets företagarkväll 12 oktober
Bergs kommun och Företagarna Berg inbjuder kommunens företagare till den årliga företagarkvällen som i år hålls fredagen den 12 oktober på Hackås nya föreningshus. Företagarkvällen arrangeras tillsammans med Svenstaviks företagarförening och Åsarna Intresseförening och kommer att genomsyras av lokal underhållning och mat. Dessutom delas årets guldstjärnor och priset till årets företagare ut under kvällen.
Mer information kommer senare
Guldstjärnan 2018 - nominera din favorit!
Söndag den 16 september är sista dagen att nominera din kandidat till årets serviceföretag och årets serviceperson i Bergs kommun.
En Guldstjärna tilldelas den person respektive det företag som på ett särskilt förtjänstfullt sätt visat hög servicegrad och ett vänligt bemötande.
2018 års kommunvinnare utses i samband med Företagarkvällen under hösten, därefter kommer en länsfinal att hållas i januari 2019.
Nominera din kandidat här
Träff i Svenstavik: Nya och snabba finansieringskällor
Almi välkomnar till en informationsträff kring nya och snabba finansieringskällor för företag samt kostnadsfria online-utbildningar för webbens möjligheter.
Digitala finansieringsmöjligheter: Digitaliseringen har banat väg för nya finansieringstjänster vid sidan av bankerna. Vi går igenom de vanligaste, vad som skiljer dessa åt och vilka risker som finns.
Digitalakademin: Kostnadsfria online-utbildningar från Google och Almi.
Läs mer här
18/9 Regionala utvecklingsförvaltningen besöker Berg
Tisdag den 18 september besöker representanter från regionala utvecklingsförvaltningen Bergs kommun. Under eftermiddagen finns de på plats för lyssna in och möta företagare och organisationer. Deltar från Regionala utvecklingsförvaltningen gör: Martin Danielsson - Energi - och klimatrådgivare, Roger Nöjdh - Smart industri, Camilla Rudolfsson - Estrad Norr, Peter Adolfsson - Regional bredbandskoordinator.
Läs mer här
Miljonsatsningar på företagsklimatet i Berg
Bergs kommun är en av 39 kommuner i landet som av Tillväxtverket tilldelas 1,76 miljoner per år under tre år för att förbättra det lokala företagsklimatet.
Pengarna ska användas för att öka bostadsbyggandet och få fram fler lokaler samt locka personer att vilja flytta hit, pendla hit eller starta företag här. Det blir även insatser för bättre kommunal service mot företag samt kompetensutveckling inom digitalisering, hållbarhet och affärsplanering.
Läs mer här
Nya på avdelningen
Projektadministratör: Agneta Sivertsson ersätter Andreas Hägglund som ny projektadministratör, arbetsuppgifterna omfattar bland annat att hjälpa föreningar med ansökningar och administration av olika utvecklingsprojekt
Praktikkoordinator: Genom externa projektmedel är Karin Sundin anställd som praktikkoordinator med uppdraget att samordna praktikbehov med praktikmöjligheter hos kommunala verksamheter och privata företag.
Agneta Sivertsson: 0687-161 47, Karin Sundin: 0687-164 09
"Utsätts ditt företag för risker i ett förändrat klimat?"
Klimatråd Jämtlands län bjuder in till en kostnadsfri workshopserie, för att lyfta frågan kring vilka risker länets företagare kan utsättas för i ett förändrat klimat.

Under fem tillfällen får företaget gå igenom olika steg för att analysera och identifiera vilka risker och sårbarheter som kan uppkomma i ett förändrat klimat samt hur dessa risker kan minimeras med lämpliga åtgärder
Läs mer här
Mikrostöd till små företag inom naturturism
Tillväxtverket utlyser ett stöd riktat mot små företag inom naturturism som vill attrahera och sälja till nya internationella kunder.

Målet för insatsen är att öka andelen internationellt konkurrenskraftiga företag som arbetar med hållbara naturupplevelser över hela landet.
Läs mer här
Smått & Gott
Nyhetsbrev JHT Inspirationsträff med fiskeföretagaren Per Jobs
Nyhetsbrev Arbetsförmedlingen Almi - Startseminarium: Räkna på din affärsidé
Torsta - Väx med ditt företag Nyhetsbrev Grönt Center i Ås
Stor risk för foderbrist Skydda ditt företag mot IT-brottslighet
Timbanken Bristen på arbetskraft främsta tillväxthindret
Kalender
18/9 Almi: Nya och snabba finansieringskällor för företag
Nya och snabba finansieringskällor för företag samt kostnadsfria online-utbildningar för webbens möjligheter.
Digitala finansieringsmöjligheter: Digitaliseringen har banat väg för nya finansieringstjänster vid sidan av bankerna. Vi går igenom de vanligaste, vad som skiljer dessa åt och vilka risker som finns.
Digitalakademin: Introduktion till Digitalakademins kostnadsfria online-utbildningar från Google och Almi.
18 september kl 18.30-21.00, Tingshuset i Svenstavik
25/9 Inspirationsträff/workshop inom hållbar naturturism
Länsstyrelsen, Destination Vemdalen och Bergs kommun arrangerar en kostnadsfri inspirationsträff som främst vänder sig till företagare inom natur- och kulturturism som till exempel fiske, turridning, camping, cykelturism, B&B, skoterturism, jakt- och viltskådning mm.
25 september kl 12-17, Storhogna Högfjällshotell & Spa

26-28/9 Mittnordiska kulturdagar 2018 - Kulturarv på riktigt
De Mittnordiska kulturdagarna har genomförts sedan 1984 och är en viktig mötesplats för kulturskapare, institutioner och andra aktörer i Mittnorden. Kulturdagarna varvar föreläsningar med upplevelser och intressanta besök och vi hoppas dagarna i Östersund ska inspirera till nya samarbeten, ge idéer till den egna verksamheten och vara en plats för samtal och reflektion.
26-28 september, Storsjöteatern/Länsarkivet/Jamtli

2/10 Mat + Turism: Mathantverksdag i Jämtlands län
Måltidsturismen har stor potential och inom den har mathantverket en allt större roll. Mathantverkarna kan ge besökarna minnesvärda upplevelser och visa hur unika produkter skapas. Under dagen diskuterar vi samt lär oss och inspireras av varandra. Hur kan besöksnäringen och mathantverket samarbeta för att öka inkomsterna och stärka den regionala identiteten?
2 oktober kl 09.30-16.00, Eldrimner i Ås
Se fler evenemang
Ikon Ikon
Granskog
Granskog
Avdelare