Avdelare
Nyhetsbrev Bergs kommun
September 2017
Nyheter
Företagarkvällen 6 oktober 2017
Bergs kommun och Företagarna Berg inbjuder kommunens företagare till den årliga företagarkvällen som i år hålls fredagen den 6 oktober på Hackås nya föreningshus. Företagarkvällen arrangeras tillsammans med Ovikens företagarförening och företagare i Hackås och kommer att genomsyras av lokal underhållning och mat. Dessutom delas årets guldstjärnor och priset till årets företagare ut under kvällen.
Läs mer här
Träffa oss på Älghälga 1-2 september
Vi på Näringslivs- och utvecklingsavdelningen finns på plats i tältet tillsammans med andra avdelningar på kommunen.
Här finns information om lediga jobb, kommunens pågående arbete med översiktsplan mm. Även IP-only finns på plats för att informera om fiberutbyggnaden. Välkommen in för information om vad som är på gång eller kom med frågor eller förslag.
 
Guldstjärnan - Sista dag att nominera 17 september
Mindre än en månad kvar för nomineringar nu! Passa på och ge förslag på den person eller det företag som du tycker är värd en Guldstjärna?

Guldstjärnan tilldelas den person respektive det företag/arbetsplats som på ett särskilt förtjänstfullt sätt visat hög servicegrad och ett vänligt bemötande.
2017 års kommunvinnare utses i samband med Företagarkvällen.
Nominera här
Dialogmöten under hösten

I tidigare dialogmöten har kommunen och det lokala näringslivet tillsammans kommit överens om vad som behöver göras för att stärka den lokala utvecklingen. Under hösten är det dags för återkoppling i tre av våra tätorter:

28/9 Hackås, 24/10 Klövsjö, 21/11 Ljungdalen & Storsjö
(Samtliga möten hålls på kvällstid)

 Mer info i nästa nyhetsbrev och i vår kalender.
Höstens företagarträffar
För att ytterligare öka dialogen mellan företag och kommun genomfördes i vintras företagarträffar i samtliga tätorter. Under hösten kör vi en runda till och planerade datum syns nedan. Politiker och tjänstepersoner deltar. Välkomna!
18/10 Hackås (frukost), 19/10 Myrviken (frukost), 23/10 Ljungdalen (frukost)  13/11 Svenstavik (frukost), 14/11 Rätan (kväll), 17/11 Åsarna (kväll),
21/11 Klövsjö (frukost)
 Mer info i nästa nyhetsbrev och i vår kalender.
Timbanken
I höst startar en satsning på utveckling hos småföretag i länet.
Varje företag kan få tillgång till fem (5) kostnadsfria konsulttimmar inom ekonomi, affärsutveckling, marknadsföring, ledning, produktutveckling med mera. Det är ett regionalt projekt och vi räknar med att det kommer igång i oktober. Mer information kommer.
Läs mer här
Lodge & Lya 3-4 november
Nu är det 8:e året som Destination Vemdalen arrangerar mässan ”Lodge & Lya” på Vemdalsskalet. Fjolåret blev succé med 77 utställare och 8 200 besökare, och man hoppas naturligtvis att trenden håller i sig och önskar både nya och gamla utställare varmt välkomna.

Destination Vemdalen har samlat praktisk information för dig som funderar på att ställa ut på Lodge & Lya eller som redan bokat en monter.
Läs mer här
Nya krafter startar om arbetet med att bilda nationalpark
Arbetet med att bilda nationalparken i området Vålådalen-Sylarna-Helags kommer under hösten 2017 att ta ny fart med hjälp av nya projektledare hos Länsstyrelsen och Naturvårdsverket samt en samordnare för de samiska intressena. Dessutom kommer planering av det framtida arbetet uppdateras, och mer fokus kommer att läggas på deltagande och inkluderande arbete.
Läs mer här
Smått & Gott
Föreslå din kandidat till Guldgalans priser Ventana i Hackås hjälper världen att lyssna på universum
Arbetsförmedlingens nyhetsbrev
ALMI Stories: Anna Godevärn - Mörsjö Deli
Direktflyg Köpenhamn-Östersund Jämtland bäst i landet på upphandlingar
Nyhetsbrev JHT (augusti) TV-serie om fiske längs Inlandsbanan 
Lean Lantbruk Landet - Podden bortom storstan!
Kalender
30 augusti: Turnéstopp Svenstavik - SMICE
När är du som starkast? Och när blomstrar din bygd? Vill du vara med och skapa framtiden tillsammans med andra?
SMICE är ett nytt projekt som syftar till att möjliggöra en blomstrande utveckling i Jämtland-Härjedalen-Tröndelag. Fokus ligger på hållbar utveckling och cirkulär ekonomi, sånt vi redan är bra på men som vi kan göra ännu bättre!
20 september: Klimatseminarium
För 15 året i rad så anordnas Klimatseminarium i Östersund, denna gång i samarbete med Fossilfritt Sverige.
Med fokus på fördelar och möjligheter med att gå före i omställningen innehåller dagen inspirerande föreläsningar, presentationer av goda exempel, dialog, utställningar och mingel.
28 september: Dialogmöte i Hackås
Kommunen bjuder in det lokala näringslivet igen för att fortsätta diskutera vad som är viktigt för att stärka den lokala utvecklingen i Hackås.
29 september: Branschforum Vindkraft
Den 29 september är det dags för Vindkraftcentrum.ses årliga branschträff på OSD i Östersund med en mängd intressanta punkter på dagordningen. Bland annat kommer regeringens nya vindkraftsamordnare Karin Österberg, Svensk Vindenergis vd Charlotte Unger Larson samt Svensk Vindkraftförenings ordförande Jeanette Lindeblad.
Se fler evenemang
Ikon Ikon
Granskog
Granskog
Avdelare