Avdelare
Nyhetsbrev Bergs kommun
Oktober 2017
Nyheter
Företagarkvällen fredag 6 oktober
Bergs kommun och Företagarna Berg inbjuder kommunens företagare till den årliga företagarkvällen som i år hålls fredagen den 6 oktober på Hackås föreningshus. Företagarkvällen arrangeras tillsammans med Ovikens företagareförening och företagare i Hackås och kommer att genomsyras av lokal underhållning och mat. Dessutom delas årets guldstjärnor och priset till årets företagare ut under kvällen.
Läs mer här
Berg tappar i företagsklimatet
Idag den 26 september presenterades rankingen av företagsklimatet i Sverige. För första gången sedan 2011 tappar Berg placeringar och faller till plats 191. Bland de områden där vi tappar mest märks skolans och allmänhetens attityder till företagande samt konkurrens från kommunen. Vi förbättrar oss samtidigt gällande politikers attityder och tillämpning av lagar och regler.
Välkommen att diskutera företagsklimatet på våra företagarträffar under hösten.
Ta del av hela rankingen på Svenskt Näringslivs hemsida
Nomineringarna till Guldstjärnan - röstning på finalister!
Vi har fått in massor av nomineringar till Guldstjärnan och kan nu stolt presentera de duktiga personer och företag/arbetsplatser som gjort intryck under året och nominerats!
Fem finalister i respektive kategori kommer att presenteras den 29 september och sedan kommer det som vanligt att gå att rösta på sin favorit.
Läs mer här
Dialogmöten under hösten

I tidigare dialogmöten har kommunen och det lokala näringslivet tillsammans kommit överens om vad som behöver göras för att stärka den lokala utvecklingen. Under hösten är det dags för återkoppling i tre av våra tätorter:

28/9 Hackås (IT-gården kl 18.30), 24/10 Klövsjö, 21/11 Ljungdalen & Storsjö
(Samtliga möten hålls på kvällstid)

Mer info i kommande nyhetsbrev och i vår kalender
Företagarträffar under hösten
För att ytterligare öka dialogen mellan företag och kommun genomfördes i vintras företagarträffar i samtliga tätorter. Under hösten kör vi en runda till och planerade datum syns nedan. Politiker och tjänstepersoner deltar. Välkomna!
18/10 Hackås (frukost), 19/10 Myrviken (frukost), 23/10 Ljungdalen (frukost),  13/11 Svenstavik (frukost), 14/11 Rätan (kväll), 21/11 Klövsjö (frukost),
22/11 Åsarna (kväll)
Mer info i kommande nyhetsbrev och i vår kalender.
Timbanken drar igång!
I höst startar en satsning på utveckling hos småföretag i länet. Varje företag kan få tillgång till 5 kostnadsfria konsulttimmar inom ekonomi, affärsutveckling marknadsföring, ledning, produktutveckling mm. Det är ett regionalt projekt och vi räknar med att det kommer igång i oktober.
Det finns ett antal upphandlade konsulter som du kan välja mellan och du kan redan nu kontakta Lena Håkansson eller Ketty Engrund om du är intresserad.
 
Checkar för hållbara och effektiva transporter
Vill ni stärka er konkurrenskraft genom att effektivisera era transporter och logistiklösningar? Nu kan små tillverkande företag i norra Sverige söka stöd för att ta in extern kompetens i detta utvecklingsarbete. Checkarna är ett pilotprojekt och riktar sig till företag med 1–49 anställda som har tillverkning i Norrbotten, Västerbotten, Jämtland eller Västernorrland.
Ansökan är öppen mellan 9 oktober – 30 oktober 2017
Läs mer och ansök på Tillväxtverkets hemsida
Veckans varningslista
Svensk handel publicerar varje vecka en varningslista som varnar för bluffakturor, företag med oseriösa försäljningsmetoder och för erbjudanden eller utskick som kan uppfattas som vilseledande. Att ett namn saknas på listan är dock ingen garanti för att verksamheten är seriös. Var alltid vaksam!
Man kan även få hela varningslistan direkt i sin mobil.
Ta del av listan på Svensk Handels hemsida
Smått & Gott
Regeringen slår ihop fem lönestöd till ett Inlandsbanan nominerad till Stora Turismpriset 2017
Industrinatten 2017 Småföretagarbloggen
Inspirerande förebilder ska öka kvinnligt företagande Kritiserat megaavtal river 99 procent av tullarna
Rekordsommar för naturturismen? ALMIs Skuggstyrelseprogram
Nyhetsbrev JHT Nyhetsbrev The Power Region
Kalender
28 september: Dialogmöte i Hackås
Kommunen bjuder in det lokala näringslivet igen för att fortsätta diskutera och komma överens om vad som är viktigt för att stärka den lokala utvecklingen i Hackås.
IT-gården i Hackås med start 18.30
5 oktober: JHT Academy
JHT välkomnar företag/organisationer som är medlemmar i destinationsorganisationer och turistföreningar till en träff där man presenterar strategiska verktyg som kan hjälpa till att göra bra val liksom JHTs framtida inriktning. World Championships Region 2019 ger en nulägesbild och hur man kan vara delaktiga i evenemangen. Tips och råd kring hur du bäst drar nytta av easyJets flygningar. Ta också del av projektet Turism 2030:s resultat.
Anmälan senast 28 september till Anne Adsten, JHT
6 oktober: Bergs kommuns företagarkväll
Bergs kommun och Företagarna Berg inbjuder kommunens företagare till den årliga företagarkvällen som i år hålls fredagen den 6 oktober på Hackås föreningshus. Årets företagarkväll arrangeras tillsammans med Ovikens företagareförening och företagare i Hackås och kommer att genomsyras av festlighet, god mat och dryck, trevliga möten med andra företagare och givetvis affärsmöjligheter.
Hackås föreningshus med start kl 18.00
24 oktober: Dialogmöte i Klövsjö
Kommunen bjuder in det lokala näringslivet igen för att fortsätta diskutera vad som är viktigt för att stärka den lokala utvecklingen i Hackås. Plats meddelas senare - start 18.30
Se fler evenemang
Ikon Ikon
Granskog
Granskog
Avdelare