Avdelare
Nyhetsbrev Bergs kommun
November 2018
Nyheter
Bergs kommun tar fram ett tillväxtprogram
Kommunstyrelsen beslutade tidigare i år att Bergs kommun ska ta fram ett tillväxtprogram för att samordna de insatser som behövs för att säkerställa kommunens framtid och samtidigt synliggöra de faktorer som gör att kommunen kan växa. Nu är vi ute på dialogträffar och vill ha dina idéer och synpunkter kring hur vi tillsammans ska arbeta för en hållbar tillväxt. 
Läs mer här
Lokala naturvårdssatsningen – LONA-bidraget
Den lokala naturvårdssatsningen (LONA) är ett bidrag som ska stimulera kommuners och ideella föreningars långsiktiga naturvårdsengagemang. Nästa ansökningsomgång, för projekt 2019, är den 1 december 2018. Kontakt person på Bergs kommun är Agneta Sivertsson. 
agneta.sivertsson@berg.se | 0687-161 47
Läs mer här
Omtanke och service hyllades på årets företagarkväll
Fredag den 12 oktober gick den årliga företagarfesten av stapeln som i år anordnades av Bergs kommun tillsammans med Svenstaviks Företagarförening, Åsarna Intresseförening och Företagarna i Berg. Priser för Årets Serviceföretag gick till Systembolaget i SVenstavik och priset för Årets Serviceperson gick till Johnny Nystedt. Priset Årets företagare i Berg gick till Christoffer Borgefjäll på Ovikens Mekaniska.
Läs mer här
Bergs kommuns företagsklimat ökar mest i länet.
Sedan 2001 sammanställer Svenskt Näringsliv en årlig ranking av företagsklimatet i Sveriges 290 kommuner med syfte att visa var i Sverige det är mest gynnsamt att starta och driva företag. Den fjärde oktober släpptes 2018 års ranking där Bergs kommun hamnar på 114:e plats och kniper därmed platsen som bästa klättraren i Jämtlands län. 
Läs mer här
Missa inte höstens företagarfrukostar!
Behöver du hjälp att utveckla ditt företag eller bara vill lyfta en fundering med Näringslivskontoret? Under november är vi ute på turné i kommunen för att diskuterar det du som företagare tycker är intressant och viktigt. Passa på att träffa oss på hemmaplan samtidigt som vi bjuder frukost.
Läs mer här
Hantverkare: Ny upphandling för fastighetsunderhåll.
Bergs Hyreshus AB upphandlar nu ett nytt ramavtal för fastighetsunderhåll. Ramavtalet är uppdelat i fyra geografiska områden och åtta verksamhetsområden. Anbud kan lämnas på 1, 2, 3 eller alla 4 geografiska områden och olika leverantörer kan antas för respektive verksamhetsområde. Anbudet ska skickas in senast 30 november 2018. 
Läs mer här
Största industrisatsningen någonsin i Jämtland/Härjedalen.
Region JH tillsammans med IUC Z-GROUP rivstartar 2019 med projektet SIM – Smart Industriell Modernisering vilket innebär att 16 mkr kommer att investeras i regionen över två år. Områden som berörs är bland annat finansiering, produktionseffektivisering, tjänsteaddering, internationalisering och tillväxtkartläggning/Kompetensinventering. 
Läs mer här
Kossan i Berg AB tar hem priset för Årets gröna guld!
Under årets upplaga av Guldgalan fick Kossan i Berg AB motta LRF's pris Årets gröna guld. Priset delas ut till ett företag som utmärker sig bl a för att driva framgångsrikt företagande för landsbygden, grundat på uthålligt brukande av naturresurserna, spridande av goda idéer, livslust och framtidstro – en förebild för de gröna näringarna. 
Läs mer här
Sm�tt & Gott
90 milj. investeras i Sveriges vackraste by LRF Företagarakademi
Besöksnäringen i Berg prisas av STF Nyhetsbrev JHT
Antagen detaljplan - Klövsjö skidområde Nyhetsbrev Arbetsförmedlingen
Klart för Snötåget! Första avgång 21 dec Energieffektiva Företag - Sök stöd!
Brister i infrastrukturen - stort tillväxthinder Klart med namn på nytt VA-bolag
Kalender
Uppföljningsträff - Hur utvecklas turismen?
Under våren har vi diskuterat utformningen av strategin i olika workshops samt genomfört enkätundersökningar och djupintervjuer. Nu är det dags att knyta ihop säcken och presentera vad vi har kommit fram till och vad som blir nästa steg. 
Tisdag 20 november kl 18.30-21.30, Tingshuset i Svenstavik
Väx med ditt företag - Jobba med ditt varumärke
En kurs för dig som är, eller vill bli, företagare på landsbygden. Vi vänder oss i första hand till företag inom besöksnäring och jordbruksföretag som vill bredda/utveckla sin verksamhet.
Onsdag 28 november kl 9.00-16.30, Wikners i Persåsen
Arbetsgivardeklaration på individnivå
Från och med 2019 ska alla arbetsgivare och utbetalare redovisa löner, förmåner och skatteavdrag med mera, månadsvis för varje anställd i arbetsgivardeklarationen. Skatteverket genomför nu flera informationsträffar där de går igenom vad de nya reglerna innebär för dig och ditt företag.
Måndag 3 december kl 18.00-20.00, Mittuniversitetet sal G1352
Gårdsträff di-kor Hoverberg
Nu är det åter dags för Gårdsträff för dig som har nötköttsproduktion. Pelle Frisk och Helen Sundqvist, Eltnäset, Hoverberg Svenstavik, hälsar oss välkomna. Mer info kommer!Anmälan senast 21 november till Agneta Andersson 010-225 33 35, agneta.andersson@lansstyrelsen.se.
Tisdag 27 november kl 11.00-14.00, Eltnäset Hoverberg
Se fler evenemang
Ikon Ikon
Granskog
Granskog
Avdelare