Avdelare
Nyhetsbrev Bergs kommun
Mars 2017
Nyheter
Företagarveckan 2017
Vecka 13 den 27-31 mars kommer vi att uppmärksamma företagandet i kommunen och ordnar aktiviteter för företagare och för elever på skolorna. Företagande står i fokus och högstadiet och gymnasiet kommer att träffa företagare som kan berätta om hur det är att vara företagare.
Läs mer här
Entreprenörsdagen 30 mars
Vi uppmärksammar det egna företagandet och bjuder på eftermiddagen in till en träff med föreläsningar av Simon Jaktlund och deltagande av Ung Företagsamhet i Jämtland, Nyföretagarcentrum och Sommarlovsentreprenörerna. Dagen riktar sig både till unga, blivande företagare och befintliga företagare.
Läs mer här
Annonsera i Bergsliv årgång 2
Inför nästa årgång av Bergsliv lägger vi till ca 10-12 sidor för besöksnäringen med bland annat evenemangskalender. Detta innebär att det skapar möjligheter för företag och föreningar att annonsera under kategorierna: Aktiviteter/att göra; boende; restaurang/café; hantverk o shopping; övrig service. Mer information om annonsering och införsäljning av annonser sker under mars tom mitten av april.
 Om du redan vet att du vill annonsera - kontakta Anders Englund
Verksamt.se
På de regionala sidorna av verksamt.se kan du som startar, driver och utvecklar företag eller innovationer i Jämtland Härjedalen få en samlad bild över de aktörer som erbjuder stöd och rådgivning till dig som driver eller ska starta företag i Jämtland-Härjedalen, deras erbjudanden och vilka aktiviteter och mötesplatser som är på gång.
Besök sidan
Träffa dina framtida medarbetare
Under våren fortsätter vi med våra träffar där arbetsgivare ges möjlighet att träffa sina framtida medarbetare och göra reklam för sina arbetsplatser samt skapa kontakter och möjligheter.

Kommande träffar:
14/3 Jordbruk, 21/3 Tillverkning, 9/5 Turism, 16/5 Ekonomi/Finans/IT
Läs mer här
Just nu upphandlas bygg-, järn- och färgvaror
På Upphandlingskontorets nya hemsida kan du lätt hitta aktuella upphandlingar i kommunen och i länet. Just nu upphandlas bland annat bygg-, järn- och färghandelsvaror, möbler & belysning, kalk samt gardiner med tillbehör.
Läs mer här
Bergs befolkning ökade under 2016
2016 bröts den negativa befolkningstrenden och Bergs kommun ökade för första gången sedan 1991 sin befolkning. Ökningen blev 49 personer, vilket till största del beror på ökad inflyttning från utlandet men även på ett mycket bättre födelsenetto. Det föddes 76 barn, vilket även det är den bästa siffran på över tio år. Totalt flyttade 508 personer till kommunen under året, medan 432 flyttade ut.
 
Besöksappen "Jämtland Härjedalen Sweden"
Appen gör besöksmål och sevärdheter lättillgängliga för såväl nationella som internationella besökare. All information bygger på JHTs databas, vilket de föreningar som har i uppdrag av kommunen att driva turistinformation i kommunen ansvarar för att uppdatera. Kontakta dem om du inte finns med!
Nu finns även marknadsföringsmaterial om den nya appen att hämta upp på Tingshuset i Svenstavik.
Läs mer här
Smått & Gott
Ny hemsida för upphandlingskontoret
Digitalisering kan lyfta Berg
Nya lagar och regler årsskiftet 2016/2017
Nej till kilometer- och finansskatt
Gästnätterna upp 9% i Destination Vemdalen Ny hemsida för Destination Vemdalen
Tillfälligt sänkt arbetsgivaravgift Månadsbrev IUC Z-Group
Nyhetsbrev JHT Flytta till Berg på Facebook
Kalender
14 mars: Dialogmöte om fjälleder i Storsjö
Som en del av den pågående nationalparksprocessen ses lederna i fjällområdet Vålådalen-Sylarna-Helags över och Länsstyrelsen bjuder in till ett dialogmöte för att fånga upp lokala önskemål och synpunkter.
28 mars: Företagarvandring i Svenstavik
Under företagarveckan bjuder vi i samband med utvecklingsutskottets sammanträde in till en företagarvandring där företagare får möjlighet att diskutera företagarfrågor med politiker och tjänstemän. Anmäl intresse till Anders.
30 mars: Entreprenörsdagen
Vi uppmärksammar det egna företagandet och bjuder på eftermiddagen in till en träff med föreläsningar av Simon Jaktlund och deltagande av Ung Företagsamhet i Jämtland, Nyföretagarcentrum och Sommarlovsentreprenörerna.
5 april: Lunchseminarium - Hur fungerar den nya lagen om offentlig upphandling?
Svenskt Näringslivs upphandlingsexpert Birgitta Laurent berättar om det nya regelverket och upphandlingskontorets chef Fredric Kilander berättar om upphandlingssamverkan och hur kontoret arbetar för att underlätta för små och medelstora företag att delta i upphandlingar.
Se fler evenemang
Ikon Ikon
Granskog
Granskog
Avdelare