Avdelare
Nyhetsbrev Bergs kommun
Mars 2018
Nyheter
Vårens företagardagar i Berg
De lokala företagardagarna fortsätter under mars och april. Vi kommer att finnas på plats under hela dagen med lokalt kontor, företagarträffar och företagsbesök. Hör av dig så bokar vi in ett besök om du vill.
På samtliga platser gäller: 8.30-10.00 Frukostmöte för företagare,
10-16 Företagsbesök. Boka i förväg! 10-16 Lokalt kontor på orten.
Datum: 14 mars Rätan, 15 mars Myrviken, 21 mars Ljungdalen,
11 april Hackås, 12 april Klövsjö, 20 april Svenstavik.
Befolkningen ökade även 2017
För andra året i rad ökar befolkningen i Berg - 41 personer fler bodde i Berg 2017. Framförallt är det ökad inflyttning som ligger bakom befolkningsökningen - över 550 personer flyttade in till kommunen förra året, och inflyttarna kommer såväl från Jämtland, övriga Sverige och från utlandet. Fortfarande är skillnaden mellan antalet nyfödda och antalet avlidna negativt för kommunen, men i vissa delar av kommunen föds det också allt fler barn, vilket är mycket glädjande.
Läs mer här
Vill du ta emot feriepraktikanter i sommar?
Nu är det dags att göra din anmälan till feriepraktik 2018. Syftet med feriepraktik är att ge våra ungdomar ett meningsfullt avlönat arbete med handledare som en introduktion in i arbetslivet. Företag och föreningar erbjuds ta emot feriepraktikanter och betalar en del av kostnaden.
Arbetsplats och ungdom matchas manuellt så det är viktigt att beskriva vilka kvalifikationer ni söker och vilka arbetsuppgifter som ungdomen ska utföra.
Läs mer här
Regiondagen 2018 - Läget i länet
Den 1 mars anordnades Regiondagen 2018. Årets tema var företagandet i Jämtlands län år 2025 med spännande samtal mellan cirka tio olika företagsledare i Jämtlands län. Bland ämnena fanns kompetensförsörjning, jämställdhetsarbete, EU-stöd efter Brexit, offentliga myndigheters roll i näringslivsutveckling, ungas syn på företagande samt framtidsspaning.
Dessutom släpptes rapporten Läget i länet.
På regionens hemsida kan ni ta del av rapporten och dagens ämnen
Vill du minska din energiförbrukning – gratis rådgivning
Länets vision är att bli en fossilbränslefri region. Regionen driver därför ett antal projekt kring energieffektivisering hos företag; exempelvis att ställa om sin fordonsflotta, bygga egen laddinfrastruktur eller solcellsanläggningar.

Energikontoret söker nu samarbete med åkerier och andra transportintensiva företag och erbjuder gratis rådgivning och information.
Läs mer här
Dags att skicka in köldmedierapporter
Miljö- och byggavdelningen påminner om att det är dags att skicka in era
köldmedierapporter gällande kontroller 2017 senast 31 mars.


Att granska årliga köldmedierapporter är en del av Miljö- och byggnadsnämndens uppdrag som tillsynsmyndighet gällande hur miljöbalken efterlevs av individer och företag i kommunen. 
Kontakta Miljöinspektör Aino Melamies-Nordin 0687-161 61 vid frågor.
Transportbidrag - nu även till livsmedelsbranschen
Tillväxtverkets Transportbidraget vänder sig till företag inom tillverkningsindustrin i Sveriges fyra nordligaste län - däribland Jämtland.
Nytt för i år är att även företag som vidareförädlar livsmedel och jordbruksprodukter nu kan söka transportbidrag.

Livsmedelsnäringen kan endast beviljas transportbidrag för uttransporter.
Läs mer här
Nyfiken på Digitalakademin?
Utbilda dig i digitaliseringens möjligheter!
Digitalakademin erbjuder kostnadsfria utbildningar inom bland annat digital annonsering, sociala medier och försäljning online. Du får en personlig läroplan och kan gå utbildningarna var som helst och när det passar dig. När du klarat kunskapstesten får du en officiell certifiering som användare av digitala verktyg. Utbildningarna finns på över 30 språk!
22 mars informerar Almi om möjligheterna
Smått & Gott
Rapport: Företagandet i Berg Nyhetsbrev Arbetsförmedlingen
GDPR för företag - vad gäller?
Energikontoret - Informationsdag
Riksdagen beslutar om obligatorisk prao Nyhetsbrev JHT
Rekrytera extern styrelseledamot Nyhetsbrev IUC Z-Group
Länsstyrelsen: Etablera flera
Rätt fokus i styrelsearbetet
Kalender
14/3 Företagardag i Rätan
Välkommen på lokal företagardag i Rätan. Vi kommer att finnas i Rätan under hela dagen med lokalt kontor, företagarträffar och företagsbesök. Hör av dig så bokar vi in ett besök om du vill. 
8.30-10.00 Frukostmöte på PaStället, 10-16 Företagsbesök. Boka i förväg! 10-16 Lokalt kontor på PaStället. Välkommen in!
15/3 Företagardag i Myrviken
Välkommen på lokal företagardag i Myrviken. Vi kommer att finnas i Myrviken under hela dagen med lokalt kontor, företagarträffar och företagsbesök. Hör av dig så bokar vi in ett besök om du vill. 
8.30-10.00 Frukostmöte på Mötesplats Oviken, 10-16 Företagsbesök. Boka i förväg! 10-16 Lokalt kontor på Mötesplats Oviken. Välkommen in!
21/3 Företagardag i Ljungdalen
Välkommen på lokal företagardag i Ljungdalen. Vi kommer att finnas i Ljungdalen under hela dagen med lokalt kontor, företagarträffar och företagsbesök. Hör av dig så bokar vi in ett besök om du vill. 
8.30-10.00 Frukostmöte på Pensionat Helags, 10-16 Företagsbesök. Boka i förväg! 10-16 Lokalt kontor på Pensionat Helags. Välkommen in!
11-13/4 Åre Business Forum
Åre Business Forum är en arena med många spännande möten i en fantastisk miljö på Copperhill Mountain Lodge i Åre. Det är Nordens motsvarighet till World Economic Forum i Davos, med fokus på affärer, investeringar och nya kontakter. Här möts de främsta entreprenörerna och de mest aktuella bolagen. På plats finns ägare, koncernledningar, viktiga nationella aktörer och de bästa tillväxtbolagen i Norden samt några av våra främsta politiker.
Se fler evenemang
Ikon Ikon
Granskog
Granskog
Avdelare