Avdelare
Nyhetsbrev Bergs kommun
Februari 2018
Nyheter
Svenskt Näringslivs enkät om företagsklimatet
Nu har flera av er företagare fått Svenskt Näringslivs årliga enkät, där ni får svara på frågor om hur ni upplever att vara företagare i Bergs kommun.
Vi hoppas att ni tar er tid att svara på enkäten, då era svar är viktiga för vårt vidare arbete i kommunen.
 
Broschyr med möjligheter till företagsutveckling
För att göra det tydligt vilket stöd vi kan erbjuda dig och ditt företag har vi tagit fram den broschyr som vi nu skickar ut till företagare i kommunen. Broschyren presenterar ett urval av den hjälp och det stöd du kan få i ditt företagande, av såväl oss som av andra aktörer – i allt från finansiering till rekrytering och kompetensutveckling till rådgivning och konsultstöd.
Vi hoppas att du ska ha nytta av informationen.
Hör gärna av dig till oss om du har några frågor eller vill veta mer.
Lokala företagardagar under våren
Under våren är du välkommen på lokala företagardagar. Vi kommer att finnas i på plats under hela dagen med lokalt kontor, företagarträffar och företagsbesök. Hör av dig så bokar vi in ett besök om du vill.
På samtliga platser gäller: 8.30-10.00 Frukostmöte för företagare,
10-16 Företagsbesök. Boka i förväg!, 10-16 Lokalt kontor på orten.
Datum: 28 feb Åsarna, 14 mars Rätan, 15 mars Myrviken,
21 mars Ljungdalen, 11 april Hackås, 12 april Klövsjö, 20 april Svenstavik.
27/2 Regionala utvecklingsförvaltningen besöker Berg
Under dagen finns de på plats för lyssna in och möta de som jobbar i kommunen, samt företag och organisationer som vill möta oss på hemmaplan. Små eller stora frågor, de välkomnar alla samtal och ser fram emot att träffa er.
De som besöker Bergs kommun är representanter från områdena Välfärd, klimat och kompetens, Näringsliv, Kulturen och Infrastruktur.
09.30 – 16.00, Tingshuset i Svenstavik
Google My Business - bli synlig på internet!
Google Places har bytt namn till Google My Business.
Det är gratis och alla företagare kan lägga upp en egen ”användaridentitet” för att administrera sina öppettider, bilder, adress, omdömen etc.
Google My Business kompletterar den egna hemsidan för företag och ökar synligheten vid sökningar på Google.
Här kan ni läsa hur det går till.
Timbanken: Fri rådgivning 5 timmar!
I och med det nya kalenderåret så finns det nya möjligheter att använda sig av Timbanken, som ger dig möjlighet att utveckla verksamheten och komma vidare. Det finns konsulter inom ekonomi, affärsutveckling, marknadsföring, ledning, produktutveckling mm. Det är ett regionalt projekt och det finns ett antal upphandlade konsulter som du kan välja mellan.
Kontakta Lena Håkansson eller Ketty Engrund hos oss om du är intresserad.
Läs mer om Timbanken
Utställning av Bergs kommuns översiktsplan
Nu finns kommunens förslag till ny översiktsplan tillgänglig på hemsidan! I förslaget kan du se vad som är planerat för ett visst område, vilka allmänna intressen som ska beaktas vid planering och läsa om vilka strategier kommunen har för kommunens mark- och vattenanvändning. Översiktsplanen är interaktiv och du kan själv välja vilka kartlager du vill se. Planförslaget ställs ut mellan 31 januari till 31 mars. Välkommen att lämna synpunkter och förslag.
Läs mer om översiktsplanen här.
Nya lagar 2018
Det blir billigare att anställa den första medarbetaren men dyrare för många med förmånsbil. Visma har sammanställt de lagar som träder i kraft 2018 och berör dig som företagare.
Läs om de nya lagarna här.
Smått & Gott
Mötesplats Campus - Möt framtidens kompetens Sänkta arbetsgivaravgifter för första medarbetaren
Häng med Almi till EEN ALMI - Nyfiken på Digitalakademin?
Digitaldagen Nyhetsbrev JHT
Nyhetsbrev Arbetsförmedlingen Nyhetsbrev Vindkraftcentrum
Veckans varningslista Staare 2018 - Samiskt jubileumsår
Kalender
5/2 Föreläsning: Cirkulär ekonomi – vad är det?
Välkommen till en inspirerande och lärorik föreläsning om cirkulär ekonomi för en hållbar framtid!
Föreläsningen är givande för alla som vill veta mer om vad cirkulär ekonomi är och utveckla sig i en mer hållbar riktning.
Passa på att öka dina kunskaper och få inspiration och nya kontakter!
Regionalt Designcentrum, Prästgatan 9, Östersund kl. 17-20
14-15/2 Jämtlands Industrimässa
En mässa för företag med inriktning mot industri- och tillverkningssektorn. Möt både rikstäckande och lokala leverantörer, nya som gamla, vars representanter visar nya och rationella lösningar och produkter för dig och ditt företag. EURO EXPO är ett enkelt och kostnadseffektivt sätt att skaffa dig en överblick av marknadens utbud.
Frösö Park kl 9-17 båda dagarna
15-18/2 Entrepreneur Skiweek 2018
Företagarna bjuder in till fyra sköna dagar i Åre! Träffa andra entreprenörer, lyssna till föreläsningar, delta i workshops, bli en bättre skidåkare och mycket mer. Entrepreneur Skiweek är sedan 2012 mötesplatsen för unga entreprenörer upp till 35 år för att hänga, skapa kontakter och få mängder av inspiration. Följ med på vinterns viktigaste event!
Hotell Granen i Åre, start kl. 17 på torsdagen.
28/2 Företagardag i Åsarna
Välkommen på lokal företagardag i Åsarna. Vi kommer att finnas i Åsarna under hela dagen med lokalt kontor, företagarträffar och företagsbesök. Hör av dig så bokar vi in ett besök om du vill.
8.30-10.00 Frukostmöte på Skicenter, 10-16 Företagsbesök. Boka i förväg! 10-16 Lokalt kontor på Skicenter. Välkommen in!
Se fler evenemang
Ikon Ikon
Granskog
Granskog
Avdelare