Avdelare
Bergs kommun
September 2019
Nyheter
Nu startar höstens företagarträffar!
Vad behöver du för att utveckla ditt företagande? Välkommen till höstens företagarträffar där du får möjlighet att lyfta dina viktiga frågor! På förslag från företagare kommer vi denna gång att prova med lunchträffar eller eftermiddagsträffar på några ställen. På företagsträffarna får du träffa politiker, Näringslivskontoret samt handläggare från Miljö och Bygg. Du som företagare är med och berättar hur det ser ut i din verksamhet eller tar upp aktuella frågor
Läs mer här
Företagarkvällen 2019: 18 oktober på Norsgården
Under Bergs företagarkväll hyllar vi eldsjälar och entreprenörer som lyfter vår kommun. Mingel, prisutdelningar, trerätters middag, bar och härlig underhållning utlovas! Årets tema är värdskap och under kvällen kommer Jan Gunnarsson, grundaren av Värdskapsfilosofin, att hålla en inspirerande föreläsning om vikten av ett gott värdskap och hur det kan utveckla såväl företag som platser. Varmt välkommen på den årliga företagarkvällen som i år hålls fredagen den 18 oktober på Norsgården i Rätan. 
Läs mer här
Ny kartläggning över småföretagarnas anställningsbehov
Många företagare ser behov att anställa inom de närmsta åren, men behöver handledning för att hitta personal med rätt attityd och ambition. Det är några slutsatser Hussam ”Sam” Nashawi kan dra efter vårens undersökning av det lokala rekryteringsbehovet. Nu går arbetet in i nästa fas där Tillväxtavdelningens Arbetsmarknadsenhet och Arbetsförmedlingen i samverkan ska skapa en bra matchning mellan företag och arbetssökande. 
Läs mer här
Enklare stöd hos Leader
Nu har Leader fyra olika mindre stöd, s k  småstöd, för er som har en mindre aktivitet som ni behöver ekonomiskt stöd för att kunna genomföra. Stöden är enklare att söka och ni får snabbare beslut och utbetalning av stödet. Småstöden finns i fyra olika varianter där ni kan få bidrag på mellan 10 000 - 80 000 kronor beroende på vad som ska göras. 
Läs mer här
Finalister Guldstjärnan 2019
God service och vänligt bemötande gör ett område attraktivt att besöka, bo, verka och leva i. Gott värdskap är en framtidsfråga för vårt län. Därför arrangerar Jämtland Härjedalen Turism och länets kommuner Guldstjärnan. Utmärkelserna tilldelas den person respektive det företag som på ett särskilt förtjänstfullt sätt visat hög servicegrad och ett vänligt bemötande. Gå in och läs alla motiveringar! Du har fram till den 15 oktober 2019  möjlighet att rösta på din favorit. 
Läs mer här
Utveckla ditt företag med Timbanken
Timbanken är ett stöd för dig som vill utveckla ditt företag och som företagare i regionen får du tillgång till upp till fem kostnadsfria konsulttimmar. Denna konsulthjälp kan t ex utnyttjas för att stärka ert varumärke, marknadsföring eller annan affärsutveckling. Timbankens konsulter ger även företagsstöd och rådgivning för er som vill satsa på utlandsaffärer, bättre lönsamhet och organisationsutveckling. 
Läs mer här
Nya dialogmöten inför Tillväxtprogrammet
Nu fortsätter arbetet med tillväxtprogrammet där vi lägger grunden för en hållbarare kommun där det är attraktivt att leva och bo - även år 2040. Vi fortsätter arbetet med de lokala styrkorna och vilken roll bygden har i kommunens utveckling med fokus på rollfördelning mellan kommun och det lokala engagemanget. Först ut är Åsarna där dialogen hålls onsdag 2 oktober kl 19.00 på Bygdegården. 
Läs mer här
Fiberutbyggnaden i Bergs kommun fortsätter mot det uppsatta målet
IP-only har ett samverkansavtal med Bergs kommun för utbyggnaden av fiber. Målsättningen är att 95 procent av kommunen ska ha fått fiber till utgången av 2020. Läs mer om IP-Onlys byggstatus i kommunen vi länken. 
Läs mer här
Smått & Gott
Sherpas från Nepal bygger om leden till Fettjeåfallet Storsatsning på hotell i Klövsjö
Ny detaljplan antagen i Rätan - Macken behöver byggas ut Episka Jämtland Härjedalen! Vår livsstil väcker uppmärksamhet internationellt 
Jämtlands första obemannade livsmedelsbutik har öppnat i Skålan Ny teknik testas i fjällvärlden
Rekordmånga resenärer på Inlandsbanan i sommar Rekrytera smartare med Arbetsförmedlingen
Regionala utvecklingsstrategi ska revideras webbkurser hos Skatteverket
Kalender
Företagarlunch i Oviken
Vad behöver du för att utveckla ditt företagande? Välkommen till höstens företagarträff i Oviken där du får möjlighet att lyfta dina viktiga frågor! Torsdag 26 september kl 11.30 bjuder Näringslivskontoret på lunch på Mötesplats Oviken. Politiker och tjänstemän från kommunen finns på plats för att lyssna på dina tankar och idéer.
Torsdag 26 september kl 11.30-12.30, Mötesplats Oviken
Kvällskurs i Tillgänglig besöksverksamhet – tillgängligt fiske för fler
Öka lönsamheten genom god tillgänglighet för alla! På kursen får du reda på hur man utformar en tillgänglig fiskeplats för personer med funktionsvariationer. Du får även goda exempel, fakta och argument varför det är lönsamt att erbjuda fiskemöjligheter för fler. Exempel på vilka bidrag som finns att söka, samt praktiska inlevelseövningar med rullstol ingår också på kursen. Tisdag 8 oktober kl 17.30-21.00, Mediacenter
Fastighetsdagen i Jämtland 2019
Fastighetsdagen är till för dig som verkar i fastighetsbranschen, med fokus på utveckling och fastighetsrelaterade frågor. Här har du möjlighet att lyssna på spännande föredragshållare, knyta nya kontakter, diskutera aktuella frågor och skapa spännande möten med andra företag i branschen. Torsdag 17 oktober kl 9.00-16.30, Frösö Park Hotel 
Företagarkvällen 2019: 18 oktober på Norsgården
Under Bergs företagarkväll hyllar vi eldsjälar och entreprenörer som lyfter vår kommun. Årets tema är Värdskap. Mingel, prisutdelningar, trerätters middag, bar och härlig underhållning utlovas! Varmt välkommen på den årliga företagarkvällen som i år hålls: Fredag 18 oktober kl 16.30-23.00, Norsgården i Rätan
Se fler evenemang
Ikon Ikon
Granskog
Granskog
Avdelare