Avdelare
Bergs kommun
November 2019
Nyheter
Värdskap, service och entreprenörskap stod i fokus under årets Företagarkväll
Fredagen den 18 oktober gick den årliga företagarfesten av stapeln som anordnades av Bergs kommun tillsammans med Företagarna i Berg. Temat för denna kväll var värdskap och festdeltagarna fick bland annat lyssna på en inspirerande föreläsning av Janne Gunnarsson, grundaren av Värdskapsfilosofin. Under prisutdelningen utsågs Emil Svensson till Årets serviceperson, Klövsjö Stenugnsbageri till Årets serviceföretag, Wikners i Persåsen till Årets hållbara företag samt Skoterdelen till Årets företagare. 
Läs mer här
Behöver du extra arbetskraft?
Verksamheten rullar på men tiden räcker inte riktigt till. Du skulle behöva hjälp men är inte redo att anställa. Känner du igen dig? Många av kommunens företagare ser ett behov att rekrytera inom den närmsta tiden men behöver bra handledning och support för matchning av rätt arbetskraft. För att hjälpa dig som företagare i rekryteringen finns Arbetsmarknadsenheten som består av Arbetsmarknadsstöd och Navigator. 
Läs mer här
Bli en del av Jämtland & Härjedalens första Näringslivsparlament
Den 12 mars 2020 genomförs Näringslivsparlamentet för första gången i Jämtland/Härjedalen. Dagen arrangeras av Handelskammaren Mittsverige i samarbete med Region Jämtland Härjedalen och är en unik möjlighet för företag att ha en direkt dialog med politiska företrädare och dessa får i sin tur en direkt återkoppling på regionens politik. Som företagare har du möjlighet att ansöka om en plats i parlamentet. 
Läs mer här
Sommarturismen ökar i Berg!
Allt fler valde att spendera sommarmånaderna 2019 i Jämtland Härjedalen. Det visar den senaste undersökningen från Jämtland Härjedalen Turism, JHT. I regionen ökade de kommersiella gästnätterna med 14 %. I Bergs kommun uppgick ökningen till hela 40 %. 
Läs mer här
Hur tänker dina kunder inför sitt besök?
Det digitala resebolaget booking.com har nyligen genomfört en kundundersökning. I resultatet får du ta del av nyttig fakta kring konsumenttrender och konsumentbeteenden. 
Läs mer här
Sök enklare stöd hos Leader
Enklare mindre projekt kan nu söka stöd hos Leader. Det finns fyra olika områden: Friskhet & hälsa, Smart villages, Cirkulärt företagande samt Nya tekniska lösningar. Bidragen är på 10.000-80.000 kronor beroende på vad som ska göras. Kontakta vår projektadministratör Agneta Sivertsson på 0687-161 47 eller agneta.sivertsson@berg.se för mer information.  
Läs mer här
Länsstyrelsen beslutar om stöd för bredbandsutbyggnad i Ovikenområdet
Tisdag 26 november offentliggjorde Länsstyrelsen Jämtland  beslutet om att två projekt i länet beviljats nytt ekonomiskt stöd för utbyggnad av bredbandsinfrastruktur, varav ett projekt i Bergs kommun och ett i Östersund. Det totala stödet som beviljades från Länsstyrelsen är på 23,8 miljoner kronor, varav ca 19,5 miljoner beräknas vara för projektet i Ovikenområdet. Ansvarig för projektet och sökande är bolaget IP-Only Networks som beräknar att sätta spaden i marken under sommaren 2020. 
Läs mer här
Han blir ny fastighetschef i kommunen
Nyligen blev det klart att Richard Grubb tillträder tjänsten som chef för den nya avdelning inom kommunen som bildas i och med att Bergs Hyreshus införlivas i kommunförvaltningen vid årsskiftet. - "Det känns otroligt spännande och jag ser så mycket fram emot det här, speciellt att få vara med från början och bygga upp avdelningen tillsammans med medarbetarna", säger Richard Grubb. 
Läs mer här
Smått & Gott
Wikners i Persåsen - Årets turismföretag i Jämtland Svensk Handels varningslista
Destination Vemdalen tog saken i egna händer och köpte tågvagnar Rekrytera smart - se styrkorna utanför CV:t
Skålans Byaråd - Årets kooperativ i Sverige Drönarprojekt ska effektivisera renskötseln
Företagen måste få större inflytande över yrkesutbildningar Lär dig mer om företagande
Utveckling av landsbygder via Länsstyrelsen Jämtland Sök utbildning inom mathantverk
Kalender
Företagarfrukost i Klövsjö
Vad behöver du för att utveckla ditt företagande? Välkommen till höstens företagarträff i Klövsjö där du får möjlighet att lyfta dina viktiga frågor! Fredag 29 november kl 8.30 bjuder Näringslivskontoret på frukost på Klövsjö Stenugnsbageri. Politiker och tjänstemän från kommunen finns på plats för att lyssna på dina tankar och idéer.
Fredag 29 november kl 8.30, Klövsjö Stenugnsbageri 
Företagarfrukost i Svenstavik
Vad behöver du för att utveckla ditt företagande? Välkommen till höstens företagarträff i Svenstavik där du får möjlighet att lyfta dina viktiga frågor! Fredag 6 december kl 8.30 bjuder Näringslivskontoret på frukost på Tingshuset. Politiker och tjänstemän från kommunen finns på plats för att lyssna på dina tankar och idéer.
Fredag 6 december kl 8.30, Tingshuset i Svenstavik. 
Kickstarta ditt företag: ekonomi - försäljning - tillväxt
Vill du göra drömmen till verklighet? Eller vill du ta ditt företagande till en ny nivå? Utmana dig själv och ta nästa steg. På detta kostnadsfria seminarie får du lära dig mer om ekonomiska samband och nyckeltal samt att du får kunskap och inspiration om hur du kan jobba effektivt med din marknadsföring och försäljning.
Tisdag 10 december kl 13-16, Tingshuset i Svenstavik. 
Byt karriär och starta eget som franchisetagare
Vill du starta ett eget företag? Då kan du bli franchisetagare. Istället för att komma på en ny affärsidé så kan du betala för rätten att använda ett redan etablerat företags affärsidé och varumärke. Det kallas franchising. Välkommen till en information- och inspirationskväll som under 2 timmar ska ge dig en god inblick i vad det innebär att starta eget som franchisetagare. Onsdag 11 december kl 18-20, Clarion Hotel Grand, Östersund 
Se fler evenemang
Ikon Ikon
Granskog
Granskog
Avdelare