Avdelare
Bergs kommun
Februari 2019
Nyheter
Utvecklingen som satte rull på KEFAB
 Skogsentreprenör, innovatör och nybliven ägare av en däckverkstad. Vi har pratat med Jocke Karlsson, KEFAB om att kunna ladda om och se varje utmaning som en möjlighet till utveckling. 
Läs mer här
Timbanken 2019 är öppen!
Med Timbanken får du som är företagare i Jämtland/Härjedalen tillgång till fem kostnadsfria konsulttimmar. Denna konsulthjälp kan t ex utnyttjas för att stärka ert varumärke, marknadsföring eller annan affärsutveckling. Timbankens konsulter ger även företagsstöd och rådgivning för er som vill satsa på utlandsaffärer, bättre lönsamhet och organisationsutveckling. 
Läs mer här
Nytt tillfälle! Marknadsför ditt företag med sociala medier
Den 21 mars kl 18.00 är det dags att vässa dina kunskaper i marknadsföring på sociala medier! Trampolin PR öppnar åter igen upp verktygslådan och ger dig en snabbkurs i hur du skapar bra innehåll och når ut till din målgrupp! Seminariet är kostnadsfritt, så klicka in på länken och anmäl dig nu! 
Läs mer här
Sam hjälper företagen med kompetensförsörjning
Arbetsmarknaden är i förändring, vilket också innebär att det blir allt svårare att rekrytera till vissa yrken. Under 2019 kommer Näringslivskontoret att förstärkas med Hussam "Sam" Nashawi som, i nära samarbete med Arbetsförmedlingen, kommer att fokusera på rekrytering och kompetensförsörjning hos kommunens företag. 
Läs mer här
Feriepraktik är första steget till jobb!
För många av kommunens ungdomar är feriepraktiken ett bra sätt att komma i kontakt med arbetslivet, och för dig som företagare innebär det en möjlighet att visa upp din bransch för den framtida arbetskraften. Du kan anmäla ditt företag som arbetsgivare fram till 31 mars 2019.
Läs mer här
Ta Steget! - En regional satsning för inflyttning
 I februari har vi kunnat njuta av ett VM Åre och i mars är det dags för ytterligare VM i Östersund. Genom projektet VM-effekten – Att leva och bo i Jämtland Härjedalen kraftsamlas organisationer inom regionen för att skapa tillväxt och inflyttning. Känner du någon som borde flytta hem till Jämtland? Tipsa dem om att läsa magasinet Ta Steget.
Läs mer här
Samiska hantverkare designar VM-kollektionen
Tre samiska hantverkare har formgivit VM-kollektionen ”Staare 2019” som bygger på traditioner, mönster och skidåkning. – Vi samer har åkt skidor i alla tider och vi har också varit ett jagande folk. Att åka skidor och skjuta mot ett mål skapar en självklar koppling mellan den samiska jägaren och skidskytteåkaren, säger Elisabeth Kråik. 
Läs mer här
Innovativ tågväxelvärmare testas på Inlandsbanan
En självreglerande tågväxelvärmare har installerats i växlarna på Röjan station i Bergs kommun. Det är första gången den tekniska lösningen testas i vintermiljö
Läs mer här
Smått & Gott
Nyhetsbrev Arbetsförmedlingen Utbildningar inom mathantverk
Nyhetsbrev JHT Nyhetsbrev IUC Z-group
Anställ med nystartsjobb
Gymnasieelever vill stärka intresset för jordbruk
Kalender
Workshop - Produktutveckling och ny teknik
Vad skapar den nya tekniken för möjligheter avseende nya affärer och hur kopplar exempelvis additiv tillverkning (3D-print) och smarta textilier till hållbarhet? Inspireras och inspirera för att utveckla hållbara produkter och tjänster. 
Tisdag 19 mars kl 8.30-14.45, Sports Tech Research Centre i Östersund
Marknadsför ditt företag med sociala medier
Den 21 mars kl 18.00 är det dags att vässa dina kunskaper i marknadsföring på sociala medier! Trampolin PR öppnar upp verktygslådan och ger dig en snabbkurs i hur du skapar bra innehåll och når ut till din målgrupp! Seminariet är kostnadsfritt, så klicka in på länken och anmäl dig nu! 
Torsdag 21 mars kl 18-21, Tingshuset i Svenstavik
Finansieringskväll med Almi
Välkommen till en kväll när du får veta olika sätt att finansiera ditt företag och hur du hittar kapital för att växa. Almi kommer även att prata om hur du utvecklar din affärsidé så att finansiärer förstår hur bra den är! 
Onsdag 27 mars kl 18.00, Tingshuset i Svenstavik
Att sälja med framgång
 Seminariet ger dig kunskap och inspiration om hur du kan arbeta effektivt med din marknadsföring och försäljning. När du kan få kunden att förstå sitt behov och du vet hur mycket tid och resurser måste du lägga ned per vunnen order, då har du bättre förutsättningar att lyckas med ditt företagande. 
Tisdag 2 april kl 17.30-20.30, Tingshuset i Svenstavik
Se fler evenemang
Ikon Ikon
Granskog
Granskog
Avdelare