Avdelare
Nyhetsbrev Bergs kommun
Januari 2019
Nyheter
Nytt uppstartslån för nystartade företag
I samarbete med rådgivningsorganisationen NyföretagarCentrum och med stöd av en mikrogaranti från Europeiska Investeringsfonden (EIF) lanserar Marginalen Bank ett lån som är speciellt framtaget för nystartade företag – Uppstartslånet. För att få ansöka om Uppstartslånet behöver företagaren ha tagit ta del av rådgivning från Nyföretagarcentrum, bland annat med att ta fram en affärsplan och budget som utgör grunden i låneansökan. 
Läs mer här
Våga tänka nytt när du rekrytera
– Den fortsatt utbredda bristen på arbetskraft i landet gör det svårare för många arbetsgivare att rekrytera. En del arbetsgivare har därför valt att rekrytera andra personalkategorier än vad man traditionellt gör. Man har också sänkt sina krav. Det kan vara en del i lösningen för dig som arbetsgivare som känner att du vill växa, säger Håkan Gustavsson, prognoschef på Arbetsförmedlingen.
Läs mer här
IP-Only beviljas stöd av Länsstyrelsen för fiberutbyggnad i Bergs kommun
Länsstyrelsens projektstöd till bredbandsutbyggnad finns till för att bygga ut snabbt bredband på landsbygden. Länsstyrelsen Jämtlands län har beviljat IP-Only Networks AB projektstöd till bredbandsutbyggnad i områdena Skucku/Vigge/Österåsen samt Ljungdalen/Storsjö. 
Läs mer här
Resenärsrekord på snötåget
 I snitt har över 100 resenärer per dag åkt med Snötåget, mellan Östersund och Mora, sedan premiären strax före jul. Aldrig tidigare har så många resenärer åkt sedan vintertrafiken startades. – Det är jätteroligt att så många reser med Snötåget och jag är inte förvånad att det blir fler och fler, att resa med tåg har fått ett rejält uppsving, säger Peter Ekholm, vd Inlandsbanan AB.
Läs mer här
MIUN Arbetsmarknadsmässa 14 mars
Den 14 mars bjuder Mittuniversitetet in till en arbetsmarknadsmässa där du som företagare  har möjlighet att lyfta just ert företag eller organisation, mingla och ha kontaktsamtal med studenter för att hitta den kompetens ni söker. Att erbjuda studenter examens- eller uppsatsarbeten, praktik/VFU, extrajobb med mera kan ge värdefulla nya perspektiv. 
Läs mer här
Ingenjörer från Pakistan ger Timråföretaget växtkraft
Företaget Midnet i Timrå hittade sin nyckelkompetens tack vare praktikplatser! Behöver du expandera men känner dig osäker på att anställa? Då kan möjligheten att erbjuda praktikplatser vara ett sätt att hitta rätt kompetens till ditt företag. Läs artikeln och kontakta oss gärna om du vill veta mer! 
Läs mer här
Coacher för energi och klimat
Har ditt företag en energianvändning under 300 000 kWh? Då kan du få hjälp via projektet Coacher för energi och klimat som finns tillgängligt för att hjälpa dig att effektivisera ditt företags energianvändning. Projektet pågår under hela 2019. 
Läs mer här
Ny Näringslivsutvecklare: Anna Hansson
Den 7 januari började Anna Hansson som ny näringslivsutvecklare på Näringslivskontoret. Anna efterträder Ketty Engrund och kommer främst att jobba med företag inom besöksnäringen. Anna kommer senast från tjänsten som platschef på Storhogna Högfjällshotell och SPA.
Skicka ett mail till Anna
Smått & Gott
Krav på e-faktura vid offentlig upphandling  
Arbetsförmedlingens digitala tjänster  
Nyhetsbrev JHT  
Vinn ett aktiebolag  
Kalender
Marknadsför ditt företag i sociala medier
 Dags att vässa dina kunskaper i marknadsföring på sociala medier! Trampolin PR öppnar upp verktygslådan och ger dig en snabbkurs i hur du skapar bra innehåll och når ut till din målgrupp! Seminariet är kostnadsfritt, så klicka på rubriken och anmäl dig nu!
Tisdag 12 februari kl 17.30-21.00, Tingshuset i Svenstavik
Informationsmöte om väg 321
Påverkas du och ditt företag av vägbygget kring 321:an? Den 6 februari kl 17.30 håller Trafikverket och NCC ett informationsmöte på Mötesplats Oviken. De kommer bland annat att informera om vilka åtgärder som kommer att genomföras under den kommande etappen och det kommer finnas möjlighet att ställa frågor.
Onsdag 6 februari kl 17.30-19.30, Mötesplats Oviken
Att sälja med framgång - seminarium
Seminariet ”Att sälja med framgång” ger dig kunskap och inspiration om hur du kan arbeta effektivt med din marknadsföring och försäljning. När du kan få kunden att förstå sitt behov och du vet hur mycket tid och resurser måste du lägga ned per vunnen order, då har du bättre förutsättningar att lyckas med ditt företagande. Kort sagt handlar det om hur du kan göra det enkelt för kunden att köpa av dig. 
Onsdag 6 februari kl 9.00-12.00,  Almi Hamngatan 15 i Östersund
Skatteverket: Ny företagare – enskild firma
Välkommen på en informationsträff för dig som nyligen registrerat en enskild firma. Skatteverket går igenom skatter och avgifter samt hur du enkelt redovisar uppgifterna till dem genom deras e-tjänster. De svarar på dina frågor och förklarar hur preliminärskatten fungerar samt varför det är viktigt att sköta bokföringen.  
Torsdag 21 februari kl 18.00-21.00,Skatteverket Köpmangatan 18 i Östersund
Se fler evenemang
Ikon Ikon
Granskog
Granskog
Avdelare