Avdelare
Nyhetsbrev Bergs kommun
December 2018
Nyheter
Besöksnäringen tror på förbättrad lönsamhet
Ökad lönsamhet och större behov av personal, det tror företag inom besöksnäringen i Bergs kommun att framtiden kommer att föra med sig. Det visar en undersökning som Bergs kommun genomfört med aktörer inom kommunens besöksnäring för att få underlag till en kommande strategi för utveckling på området.
Läs mer här
Torsta AB: Kurs "företagsam på gården"
Kursen syftar till att utveckla dig som företagare så att du kan driva ditt företag mot uttalade mål. Du får med dig nyttig kunskap, arbetsmetoder, verktyg och nya kontakter för att utveckla ett hållbart företagande på gården. Du kan välja att gå enskilda block eller hela kursen.
Läs mer här
Nytt kommunalt VA- och renhållningsbolag
Från 1 januari 2019 övertas all kommunal verksamhet som rör vatten, avlopp och renhållning i Bergs och Härjedalens kommuner av ett gemensamt bolag, Vatten och miljöresurs. Klicka på länken nedan för mer information.
Läs mer här
Bergs kommun - 3:e bästa tillväxt i Jämtland
Priset Bästa Tillväxt delas ut av kreditupplysningsföretaget Syna för att premierar en bred och stabil tillväxt i det lokala näringslivet. Årets vinnare i länet blev Krokoms kommun och på andra och tredje plats kommer Strömsunds respektive Bergs kommuner. Undersökningen mäter kriterierna: ökat sin omsättning, nyanställt och gått med vinst. 
Läs mer här
Jämtland calling - Levla upp och flytta till Jämtland
Nu lanseras den första i raden av jobb- och livsstilsresor till Jämtland där projektet Jämtland Calling erbjuder 15 personer platser på ett fullspäckat äventyr. Just nu söker projektet UTVECKLARE som vill ha mer information eller ha chans att delta på den första resa som går av stapeln den 31 jan - 2 februari. 
Klicka här för mer information:
Vi startar året med en ny näringslivsutvecklare
Från och med den 7 januari 2019 börjar Anna Hansson som ny näringslivsutvecklare på Näringslivskontoret. Anna efterträder Ketty Engrund och kommer främst att jobba med företag inom besöksnäringen. Anna kommer senast från tjänsten som platschef på Storhogna Högfjällshotell och SPA och vi vill passa på att hälsa Anna varmt välkommen till oss!
 
Coacher för energi och klimat
Har ditt företag en energianvändning under 300 000 kWh? Då kan du få hjälp via projektet coacher för energi och klimat som finns tillgängligt för att hjälpa dig att effektivisera ditt företags energianvändning Projektet pågår under hela 2019. 
Läs mer här
Hjälp andra företag att utvecklas - Bli konsult i Timbanken! 
Jobbar du med ekonomi, juridik, affärsutveckling, marknads- & varumärkesarbete, organisationsutveckling eller produkt/tjänsteutveckling? Då kan du jobba som konsult i Timbanken och hjälpa andra företag att utveckla sina verksamheter. Den fasta ersättningen är 500 kr/timme och varje företag som söker ges möjlighet att plocka ut 5 timmars konsulttid.
Läs mer här
Smått & Gott
Utvecklingsfaktorer besöksnäringen Nyhetsbrev Arbetsförmedlingen
DRIV säkrar kompetensförsörjningen Rösta på Sveriges bästa skidort
Nyhetsbrev JHT Nyhetsbrev IUC Z-GROUP
Stöd till energieffektiva företag Timbanken öppnar igen i januari
Ny organisation för Miljö & Bygg Regionalt skogsprogram för Jämtlands län
Kalender
Öppettider Näringslivskontoret under jul och nyår
Under vecka 52 och vecka 1 kommer vi att ha lite julledigt på avdelningen, men precis som tidigare år så kommer någon att vara tillgänglig alla dagar. För att enklast komma i kontakt med oss så ring växeln på 0687-161 00 så kopplar de till den av oss som  är i tjänst.
Vi önskar er alla en riktigt god Jul och ett gott nytt år!
Ikon Ikon
Granskog
Granskog
Avdelare