Dela

Kontakta oss

Nyheter från Generation och Pep och Rädda barnen

Barn som ligger och stödjer huvudena i händerna.

Nu är vi i början av ett långt sommarlov för många barn. Rädda Barnen tillsammans med GEN PEP vill att alla barn ska vara trygga och ha något roligt att göra på sitt sommarlov. De skickar därför ut ett material att använda på olika anläggningar och så tipsar de om Digifritids.

Kroppsregler

Nu är sommaren här och många barn och unga vistas på kommunala- eller föreningsdrivna anläggningar; bad, sporthallar, friidrottsarenor, offentliga parker, lekplatser och liknande. Generation Pep och Rädda Barnen har skickat ut material som kommuner och föreningar kan ta del av och bidra till att försöka göra tillvaron lite tryggare.

Där kan du som föreningsmänniska göra skillnad och hjälpa till att lära barn och unga kroppslig integritet genom att anslå bifogade kroppsregler på exempelvis insidan av toalettdörren, eller andra lämpliga platser.

Är du inte själv ansvarig för frågan i din förening, skicka då vidare den här informationen till ansvarig! I förlängningen kan din handling hjälpa ett barn från att utsättas för övergrepp!

Rädda Barnen utmanar alla att anslå bifogade kroppsregler på lämplig plats vid olika typer av anläggningar! Skicka gärna en bild när ni hängt upp kroppsreglerna så berättar Rädda Barnen om det i sina sociala medier. Adress: highfive@rb.se

Kroppsregler svensk versionPDF

Kroppsregler somalisk versionPDF

Digifritids

Nu är vi i början av ett långt sommarlov för många barn. Rädda Barnen tillsammans med GEN PEP vill att alla barn ska ha något roligt att göra på sitt sommarlov. Därför tipsar de gärna om digifritidslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster som har öppet hela sommaren!

DigiFritids.se är en ny hemsida för barn mellan sex och tolv år, där de kan hänga för att leka, ha kul och lära sig nya saker – men också en plats där det finns stöd för de barn som känner oro. Här hittar ni också länkar till några fler nya verktyg som gör fritiden lite tryggare för barn.

En reklambild för digifritids

Uppdaterad: 2020-07-08 08.58