Dela

Kontakta oss

Klart med nya lokaler för både Myrvikens och Hackås bibliotek

En del av en bokhylla fotograferad uppifrån. Man ser ett antal bokryggar i fokus och några suddiga ovanför och under.

I tisdags beslutade kommunstyrelsen om att biblioteket i Hackås ska flytta in i Föreningshuset, och inom kort flyttar även Myrvikens bibliotek till nya lokaler i Centrumhuset i Myrviken.

Det händer mycket inom biblioteksverksamheten i Bergs kommun just nu. I fjol flyttade Hackås bibliotek ut ur sina gamla lokaler i Hackås skola eftersom skolan behövde mer utrymme. Sedan dess har sökandet efter nya lokaler pågått och i tisdags tog Kommunstyrelsen i Berg beslut om att det blir Föreningshuset i Hackås som kommer att inhysa biblioteksverksamheten framöver. Exakt öppningsdatum i de nya lokalerna är dock inte klart ännu.

Nya bibliotekslokaler även i Myrviken

Inom kort påbörjas också flytten av Myrvikens bibliotek till nya lokaler i Centrumhuset. Det kan innebära visst flyttstök i biblioteket, och från den 24 februari och några veckor framåt håller biblioteket helt stängt för flytt. Vi hoppas på din förståelse för detta!

Exakt datum för nyöppningen av Myrvikens bibliotek är inte fastslaget, men håll utkik framemot våren för mer information och inbjudan till nyinvigning!

- Vi hoppas att de nya placeringarna av de båda biblioteken på mer centrala platser, med cafémöjligheter i samma hus, ska öka tillgängligheten och ge bättre förutsättningar för biblioteken att vara demokratiska mötesplatser för alla, säger Gunhild Åkerblom, bibliotekschef i Bergs kommun.

Uppdaterad: 2020-02-06 12.38