Dela

Kontakta oss

Fått ställa in sommarevenemang? Ansök om tillfälligt föreningsstöd senast den 30 september!

Tre personer står utomhus med ryggen mot kameran och tittar mot ett festivaltält

Den 30 september är sista dagen för att ansöka om tillfälligt föreningsstöd för föreningar som drabbats av inkomstbortfall på grund av pandemin.

Kommunstyrelsen i Bergs kommun beslutade tidigare i somras om ett tillfälligt bidrag till föreningar som drabbats av inkomstbortfall på grund av Corona-pandemin. Vi påminner om att föreningar som vill ansöka om detta stöd ska göra det innan den 30 september.

Vi påminner också om att vi gärna vill ha in årsmöteshandlingar och eventuella ändringar i föreningsstyrelsen så fort föreningen genomfört årsmötet.

Vad krävs för att få det tillfälliga stödet?

  • Evenemanget eller arrangemanget som föreningen söker bidrag för ska ha genomförts tidigare år, 2018 och 2019, alternativt 2017 och 2019 om arrangemanget sker vartannat år.
  • Föreningen ska redovisa senaste årens kostnader och intäkter kopplade till det evenemang eller arrangemang som man ansöker om bidrag för (redovisa för minst två år, maximalt fem år).
  • Evenemanget eller arrangemanget ska ha varit planerade att ske mellan den 1 maj och den 31 augusti 2020. Arrangemang som genomförs återkommande under en säsong, exempelvis fikaservering på hembygdsgård, kan slås ihop.

Hur mycket är stödet på?

Föreningen kan få bidrag för upp till 25 % av den förlorade nettovinsten (intäkter minus kostnader). Stödet kan dock bli mindre om ansökningarna överstiger kommunens totala budget för det tillfälliga föreningsstödet. Antagna grundnormer för föreningsbidrag gäller.

Så ansöker du

För att ansöka om stödet, fyll i bägge nedanstående blanketter och skicka till oss senast den 30 september.

Blankett för att redovisa tidigare års kostnader och intäkterPDF

Försättsblad till blankett för föreningsbidragPDF

Uppdaterad: 2020-09-14 14.54