Dela

Kontakta oss

Kulturen hälsar på

Ta del av kulturevenemang i digital form via satsningen Kulturen hälsar på.

Under våren arrangerar Biblioteken i Berg ett antal kulturföreställningar med lokala kulturarbetare boende och/eller verksamma i Bergs kommun. Arrangemangen spelas in utan publik och läggs sedan upp på kommunens Youtube-kanal ”Bergs Television”.

Varje torsdag under 10 veckor släpps ett nytt kulturevenemang.

Så sätt dig skönt i soffan, slå på dator/padda/mobil och njut!

Aktuella evenemang

  • 20 maj - 4 juni, Om konstskatter i Bergs kyrka med Svante H. Tirén


  • 14 maj - 28 maj, KAPE målar med spray och pensel

Tidigare evenemang

Bakgrund

Biblioteken i Berg fick på väldigt kort tid alla publika arrangemang inställda på grund av rådande situation med coronaviruset och många tankar dök upp kring hur vi då ska nå ut till våra låntagare och medborgare i kommunen som inte har möjlighet att ta sig ut. Vi har grupper i vårt samhälle som blir mer isolerade på grund av ökade restriktioner och som får ett större behov att få till sig kultur. Dessutom vet vi att kultursektorn drabbas hårt av inställda evenemang.

Biblioteket erbjuder många digitala tjänster och därför kom idéen om att även erbjuda kulturevenemang digitalt.

Professionella kulturaktörer boende och/eller verksamma i Bergs kommun erbjöds inkomma med förslag på kulturevenemang där konstformen kunde vara fri - dans, teater, musik, bildkonst, litteratur eller i princip vad som helst. 10 kulturevenemang väljs ut där bredd och variation eftersträvas. Framträdandena sker oannonserat och utan publik, men filmas och tillgängliggöras digitalt på Bergs digitala scen på YouTube.

Uppdaterad: 2020-05-22 13.39