• Information om coronaviruset

    Flera av våra verksamheter påverkas på olika sätt med anledning av coronaviruset. På vår samlingssida hittar du mer information.

Dela

Kontakta oss

Digitala hjälpen

Känner du dig osäker när det gäller teknik och digitala tjänster? Eller känner du någon som skulle behöva hjälp med internet, dator, surfplatta eller mobiltelefon? På digitala hjälpen löser vi problemen tillsammans!

Lär dig mer om internet och teknik på biblioteket! Digitala hjälpen är en kostnadsfri tjänst som finns runt om i landet och lanserades under hösten 2019 på Svenstaviks bibliotek. Digitala hjälpen är öppen för alla och erbjuder hjälp kring vardagstekniken - och du bestämmer vad du vill ha hjälp med!

"Ny teknik kan vara spännande och gör vardagen både enklare och roligare, men ibland kan man behöva hjälp att komma igång. Vi har hjälp många med allt från att ladda hem nya appar till att skicka bilder via sms." Säger Gunhild Åkerblom, Kulturchef på Bergs kommun.

Utöver att få hjälp med att gå igenom exempelvis mobiltelefonens grundläggande funktioner så kan du även få hjälp att komma igång att använda telefonens appar.

Du kan till exempel lära dig att:

  • kommunicera med dina nära på sociala medier
  • använda mobilbank och swish
  • hitta din favoritmusik
  • betala räkningar
  • kontakta vården
  • något annat som du har behov av.

Vad du vill lära dig, eller få hjälp med, är upp till dig. Vi finns på plats för att hjälpa dig utifrån dina behov.

Boka in digitala hjälpen i din kalender

”Digitala hjälpen” anordnas tisdagar kl. 12-14 på Svenstaviks bibliotek.
Kom när det passar dig (mellan 12-14). Digitala hjälpen är kostnadsfri.

Tjänsten erbjuds för närvarande fram till augusti 2020.

Ta gärna med dig din egen dator, mobil eller surfplatta.

Välkommen!

Ordförklaring

*appar: En app, eller applikation, är ett program man installerar på sin mobiltelefon eller surfplatta för att få fler funktioner eller användningsområden.

*sociala medier: Sociala medier är en webbplats eller app där du skapar ett användarkonto och kan kommunicera med andra människor genom korta texter eller genom att dela med dig av bilder. Facebook och Instagram är två exempel på vanliga sociala medier.

Uppdaterad: 2020-02-07 10.40