Dela

Kontakta oss

After work - Kampen för rösträtt

  • Kategori: Kultur
  • Datum: 3 december
  • Tid: 13.00-14.00
  • Plats: Svenstaviks bibliotek - Kumminåkern
  • Ort: Svenstavik

1919 togs det första beslutet att män och kvinnor skulle ha lika rösträtt i Sverige och 1921 röstade svenska kvinnor för första gången i ett val till riksdagen. Men det kom inte utan ansträngning. Från Lillhärdal i söder till Strömsund i norr, från Tännäs i väster till Kälarne i öster startade kvinnor rösträttsföreningar där de kämpade för rösträtt. I föredraget berättas det om en hundra år gammal kamp.

Medverkande: Amanda Vesterlund, Föreningsarkivet i Jämtlands län

After work torsdagar klockan 13.00

After Work arrangeras på Jamtli och är ca en timmes föredrag, visning, föreställning etc. För att fler ska kunna ta del av arrangemanget så sänds det ut via länk till olika platser i länet.

Vi visar föreläsningarna på storbild i Kumminåkern på Svenstaviks bibliotek. Möjlighet finns att köpa en kopp kaffe. Fritt inträde. Ingen förhandsanmälan krävs. OBS! För att hålla rekommendationerna om smittskydd så sätter vi en gräns på max 15 personer/föreställning.

Känner du dig fortsatt osäker att komma till biblioteket?
Nytt för den här terminen är att föreläsningarna också kommer att erbjudas direktsända på Youtube så du kan alltså var du än är, själv eller tillsammans med andra, ta del av föreläsningarna, även hemifrån.

Du hittar hela programmet på https://arkivetiostersund.se/pa-gang/after-work/länk till annan webbplats

Coronaviruset

För att bromsa spridningen av covid-19 är det viktigt att vi tillsammans hjälps åt. Besök endast biblioteket om du känner dig helt frisk, håll avstånd, tvätta händerna och använd handsprit. Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och arrangemang kan komma att ställas in med kort varsel

Uppdaterad: 2020-10-29 17.01