Dela

Kontakta oss

Vi behöver dig!

Vuxen hand som håller ett barns hand i sin

Behovet av familjehem i Jämtlands län har ökat under senare år. Allra störst är behovet av familjehem till tonåringar, men behovet finns även för yngre barn. Kan du tänka dig att öppna ditt hem för någon som behöver det under en kortare eller längre tid?

Familjehem kallades tidigare fosterhem och innebär att barn eller ungdomar som av olika anledningar inte kan bo hos sin biologiska familj kan placeras i ett annat hem. Placering i familjehem kan vara för kortare eller längre tid och beslutas av Verksamhetsnämnden i Bergs kommun.

Bli familjehem - anmäl ditt intresse!

För att bli familjehem är det i första hand viktigt att du har tid och engagemang för att ta emot ett barn eller en ungdom som behöver hjälp. Du behöver inte ha egna barn eller leva i en parrelation, men erfarenhet av barn eller ungdomar (det behöver inte vara som förälder, utan kan vara till exempel från en yrkesroll) och en stabil familjesituation är viktigt.

Det är Familjehemscentrum Jämtland som rekryterar, utreder och utbildar familjehem. Familjehemscentrum Jämtland är ett samarbete mellan länets åtta kommuner och finns i Östersund.

Vill du veta mer eller anmäla intresse för att bli familjehem?

Läs mer om familjehem

Uppdaterad: 2018-10-30 10.45