Dela

Kontakta oss

Tonåring söker trygghet – är det hos din familj?

Vill du öppna ditt hem och ge trygghet till en tonåring? Just nu finns ett stort behov av familjehem för ungdomar, både för kortare och längre tid. Behovet finns i hela länet.

– Det är fokus på familjehem för tonåringar och ensamkommande barn, säger Veronica Leek, socialsekreterare på Familjehemscentrum.

I höstas gick Familjehemscentrum – som arbetar länsövergripande i åtta kommuner – ut med en kampanj om att det behövdes nya hem för yngre barn. Kampanjen fick ett stort gensvar med runt 60 intresseanmälningar.

Många äldre barn behöver hjälp

Just nu är behovet störst när det gäller de äldre barnen och ungdomarna.

– Ja, det behövs fler familjehem. Dessutom skulle det behövas ytterligare en jourfamilj, gärna med tidigare erfarenhet att jobba mot socialnämnden. Det finns ett befintligt jourfamiljehem i dag, men det är främst för yngre åldrar, berättar Veronica Leek.

Det finns många barn och ungdomar som behöver få komma till ett nytt hem. Det är viktigt att familjehemmet har en stabil situation med trygga vuxna, där ett barn känner sig välkomnat och har någon att anförtro sig åt.

Anmäl intresse om du vill veta mer

Känner du att den stabila basen finns hos dig och din familj, tveka inte att göra en intresseanmälan till Familjehemscentrum.

Läs mer om Familjehem i Bergs kommun

Anmäl intresse för att bli familjehemlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster (obs att "Östersund" är förvalt och täcker in samtliga länets kommuner)

I de två videoklippen kan du höra Isak och Fatima berätta om vad möjligheten att få komma till ett familjehem betytt i deras liv.

Familjehemscentrum i Jämtlands län har funnit i tre år. Uppdraget är att rekrytera, utreda och utbilda samtliga familjehem.

Uppdaterad: 2018-03-14 08.52