Dela

Kontakta oss

Så kan du hjälpa

Det är många som hör av sig och vill hjälpa till och stötta våra flyktingar. En av de viktigaste insatserna du kan göra är att bjuda in och öppna upp dina egna sociala nätverk. På den här sidan får du några tips på vad du kan göra i Bergs kommun.

Bli fadder

Som nyanländ flykting eller invandrare är det inte alltid lätt att komma i kontakt med svenska familjer. Den nyanlände får börja om från början med nytt språk, ny kultur och nya människor.

Det finns både behov och önskemål att få kontakt med svenska familjer för att lättare komma in i samhället, lära sig språket och kanske även få tips om utbildning och jobb.

Läs mer om att vara fadderlänk till annan webbplats.

Kommunala uppdrag

Behovet av medborgare som kan ta på sig olika kommunala uppdrag är stort. Vi söker gode män, särskilt förordnade vårdnadshavare, familjehem, kontaktfamiljer och kontaktpersoner.

Här kan läsa om de olika uppdragen som vi har behov av.

Röda korset i Åsarna

​Röda Korset bedriver frivillig verksamhet på Kupan.
På tisdagar arrangerar man kvinnogrupp kl 10-12.
Därefter håller caféet öppet med möjlighet att träffas och samtala med nyanlända.
Utöver det genomförs även andra aktiviteter.

Följ gruppen på Facebook.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Yalla Kompis

Yalla Kompis är en förening som vill skapa tillfällen för nya unga svenskar och "gamla" svenskar att lära känna varandra samt skapa tillfällen för nyanlända ungdomar att prata svenska. Föreningen vänder sig till ungdomar från årskurs sju och upp till 18 år. Men även till äldre stödmedlemmar som kan hjälpa till med svenskan.

Uppdaterad: 2019-05-03 14.59