Dela

Kontakta oss

Välkommen till årets folkhälsodag

Varmt välkommen till Bergs kommuns folkhälsodag, som i år går av stapeln i samband med Älghälga. Fredag den 31 augusti är huvuddag, temat för i år är "Trygghet i Berg" och det blir bland annat en rad olika föreläsningar på temat under dagen.

Det är kommunens brottsförebyggande råd (Brå) och folkhälsoråd som arrangerar dagen, i samverkan med bland annat Polisen, Jämtland Härjedalens idrottsförbund, Sisu idrottsutbildarna och SPF Seniorerna.

Under hela Älghälga är du välkommen till folkhälsomontern i Bergstältet för att till exempel prata med oss om trygghet och vad det innebär för dig, eller få veta mer om kommunens folkhälsoarbete. Representanter från kommunen och övriga organisationer finns på plats kl 10-19 på fredagen och 10-17 på lördagen.

Under hela fredagen ordnas också kostnadsfria föreläsningar på temat trygghet och folkhälsa i Svenstakyrkan.

Program för föreläsningar i Svenstakyrkan

Samtliga föreläsningar sker på fredag den 31 augusti och är öppna och gratis för alla. Sluttider för föreläsningarna är cirkatider.

09.00-10.00: Doping – JH Idrottsförbund/SISU – Vad är doping och hur påverkar det dig? Föreläsning med huvudfokus på gymnasieungdomar – men alla är välkomna!

10.00-10.30: Trygga transporter samt levnadsvanor – föreläsare från Hälsocentralen i Svenstavik föreläser dels om hur unga ska transporteras till idrotts- och sportevenemang på ett tryggt vis, och dels om levnadsvanor - hur kan du själv påverka din hälsa genom medvetna val?

11.00-11.30: Våld i nära relationer och hederskultur – föreläsare från Socialtjänsten i Bergs kommun berättar om problemet och vad man kan göra.

13.00-13.30: Fallskador – hur arbetar kommunen förebyggande med fallskador hos äldre? Föreläsare från Stöd Utveckling Hälsa i Bergs kommun.

14.00.14.30: Medborgarlöften - Bergs kommun och polisen berättar om sitt samarbete med medborgarlöften. Vad är medborgarlöften, vad vill kommunen och polisen gemensamt genomföra? Möjlighet att ställa frågor.

15.00-15.30: Levnadsvanor - Hur kan du själv påverka din hälsa med medvetna val? Föreläsare från hälsocentralen i Svenstavik.

16.00-16.30: Psykisk ohälsa – en stor samhällsutmaning – vad gör vi? Socialtjänsten i Berg berättar mer.

Varmt välkomna!

Uppdaterad: 2018-08-30 09.57