Dela

Kontakta oss

Ungdomar från Berg testar sina affärsidéer som Sommarlovsentreprenörer

Bild på ungdomar från Bergs kommun som sommarjobbar som sommarlovsentreprenörer

Varje sommar får ungdomar i Bergs kommun möjlighet att skapa sitt eget företag i form av Sommarlovsentreprenör. Efter en kickstart med övningar och föreläsningar tillsammans med ungdomar från Krokoms kommun är de nu redo att testa på livet som företagare under några veckor.

Förra veckan slipade nio sommarlovsentreprenörer från Bergs kommun på sina affärsidéer tillsammans med andra ungdomar från Krokoms kommun på Wången i Alsen.

Uppstartsdagarna innehöll övningar i kreativitet, idéutveckling, affärsplan, ekonomi och marknadsföring. Ungdomarna fick även lyssna till inspiratörer inom företagsamhet och lära känna många nya vänner. Nu är det dags för ungdomarna att testa sin affärsidé på egen hand med stöd av en handledare under minst tre veckor och sen träffas alla efter sommaren för att redovisa sina erfarenheter för varandra.

Vi strävar efter att sommarlovsentreprenör ska var ett lustfyllt alternativ till ett traditionellt sommarjobb för de som känner ett stort driv att göra något på egen hand. Ett bevis för att vi lyckas är när deltagarna ser tillbaka på sitt arbete med känslan av att ha utfört något meningsfullt, att jobba med något man brinner för, säger Maria Wikén, Ungdomssamordnare Bergs kommun

Årets sommarlovsentreprenörer kommer driva café på Himmelriket i Hackås, skapa samiska smycken, återförsälja kläder via e-handel samt hålla i parkourläger.

Deltagare: Aslak Kråik, Tim Wikén, Lova Kårwik, Sanna Åström, Lovisa Eriksson , Märta Sundvisson, Tindra Cardegren, Alma Chiappe Westman och Arvid Lindgren.

Tindra Cardegren saknas på bild.

Uppdaterad: 2020-06-26 14.17