Dela

Kontakta oss

Till dig som äger mark som drabbats av brand

Sommarens bränder i länet är släckta sedan en tid, men ännu återstår en del efterarbete för såväl myndigheter som markägare. Här kan du som äger mark läsa vad som gäller, vad du ska tänka på samt vad kommunen och andra myndigheter gör nu.

Det är Länsstyrelsen som tagit fram information till markägare som drabbats av bränder om bland annat ansvar för eftersläckning och bevakning, var du kan få stöd och hjälp och vilka skyldigheter markägare har gällande exempelvis säkerhet.

Information från Länsstyrelsen till markägare som drabbats av brandPDF

Även Skogsstyrelsen har information till skogsägare som drabbats av brand.

Information från Skogsstyrelsen till drabbade skogsägarelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kommunen fortsätter arbetet

Bergs kommun hör inte till de kommuner som drabbats hårdast av sommarens många skogsbränder runtom i landet, men det har brunnit på vissa håll i kommunen, bland annat i ett större område i Stor-Tävjeåsen där räddningsinsats pågick under cirka två veckor, samt bränder i Tunvågen, Digerberget och Dödre.

– Vi arbetar just nu med att få en helhetsbild och analysera mer exakt var i kommunen vi har haft bränder, säger Jörgen Kristoffersson, kontaktperson för skogsfrågor på Bergs kommun.

Kommunen arbetar också, via Räddningstjänstförbundet, med att undersöka orsaker och förlopp för bränderna, samt hur insatserna utförts.

– Vi har dialog med Länsstyrelsen om hur arbetet ska fortskrida, bland annat har vi ett möte på måndag där vi ska titta på erfarenheter från bränderna i bland annat Västmanland, säger Jörgen Kristoffersson.

Uppdaterad: 2018-08-17 11.26