Dela

Kontakta oss

Nu startar Krisberedskapsveckan 2018

Bild på grupp personer som syns bakifrån och en man som håller upp ett plakat med texten "nödvatten finns vid affären"

Hur föreberedd är du om krisen kommer? Kan du ordna mat, vatten, värme och information till dig själv och dina anhöriga om viktiga samhällsfunktioner skulle slås ut?

Välinformerade och engagerade invånare är en viktig tillgång vid en samhällskris. Därför har Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, startat Krisberedskapsveckan, en årlig kampanj tillsammans med bland andra kommuner, frivilligorganisationer och länsstyrelser.

Krisberedskapsveckan 2018 går av stapeln mellan den 28 maj och den 3 juni och innebär bland annat att du kommer att kunna se budskap om hur du förbereder dig för en kris på kommunens hemsida, i sociala medier samt i olika medier på både lokal och nationell nivå.

Broschyren "Om krisen eller kriget kommer"

I år sammanfaller Krisberedskapsveckan med att du också får broschyren "Om krisen eller kriget kommer" hem i din brevlåda. Syftet med informationen du får är att vi alla i Sverige ska bli bättre förberedda på följderna som allvarliga olyckor, extremt väder, IT-attacker eller militära konflikter ger.

Tyngdpunkten i innehållet ligger på hur du kan förbereda dig för att kunna se till grundläggande behov - mat, vatten, trygghet, sömn och information - när viktiga funktioner i samhället inte fungerar som vanligt.

Bergs kommun uppmanar dig att noga läsa igenom och följa instruktionerna i broschyren samt spara den för framtiden!

Chatta med MSB om broschyren

Broschyren du får hem i brevlådan kanske ger upphov till frågor eller tankar hos dig. Under perioden mellan den 21 maj och den 29 juni kan du chatta med MSB:s kontaktcentrum om innehållet i broschyren eller om hur du förbereder dig för kris eller krig.

Läs mer om att chatta med MSB på sajten www.dinsakerhet.se.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Uppdaterad: 2018-05-28 09.33