Dela

Kontakta oss

Nu blir Bergs Hyreshus en del av Bergs kommun

Logotypen för Bergs Hyreshus AB och en pil som pekar på kommunens logotyp och det nya namnet för verksamheten, Bergfast bostäder och lokaler

Vid årsskiftet upphör vårt kommunala bostadsbolag Bergs Hyreshus AB i bolagsform och blir istället en avdelning inom kommunorganisationen.

Den 1 januari blir Bergs Hyreshus en kommunal fastighetsavdelning istället för ett kommunalt bolag. Vår nya bostads- och lokaluthyrning har vi valt att kalla för Bergfast - Bostäder & lokaler. Med det vill vi visa att vi vill vara en hyresvärd som står stadigt och tryggt och som du kan lita på.

Vår nye fastighetschef Richard Grubb, som tillträder sin nya tjänst efter årsskiftet, kommer tillsammans med våra duktiga medarbetare inom bostads- och lokalverksamheten att arbeta för att lyfta vår bostads- och lokalförmedling i Bergs kommun till nya höjder.

Läs mer om vår nye fastighetschef

Det här innebär det för dig som hyr av Bergs Hyreshus idag

Du kommer fortfarande att kunna ringa oss på samma telefonnummer som tidigare, 0687-164 50, om du har frågor som rör den bostad eller lokal du hyr av oss.

Webbplatsen www.bergshyreshus.se byter adress till bergfast.berg.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, men den gamla adressen ligger kvar i cirka 6 månader framåt, och du kommer att skickas rätt även om du skriver in den gamla adressen.

Våra e-postadresser förändras också från att sluta på @bergshyreshus.se till att sluta med @berg.se från och med den 1 januari. De gamla e-postadresserna finns kvar parallellt under en tid. Du hittar de nya och uppdaterade e-postadresserna till oss på bergfast.berg.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster från och med januari.

Vi ändrar också utseende på våra fastighetsskötares och driftteknikers kläder, bilar och liknande från januari och framåt då vi byter från Bergs Hyreshus "nyckel-logga" till kommunvapnet.

Mer information i januari

Håll också utkik efter mer information under januari när förändringen trätt i kraft, då vi berättar mer om vad som händer och vad förändringen innebär för dig - självklart kommer vi också bjuda in dig som hyresgäst eller som är nyfiken på kalas för att fira denna förändring tillsammans med dig och ge dig möjlighet att få information och ställa frågor.

Fakta om införlivningen av Bergs Hyreshus

Beslutet om att införliva Bergs Hyreshus i den kommunala förvaltningen togs av Kommunfullmäktige i november 2018. Ökade samordningsvinster, ökad helhetssyn och bättre förutsättningar för utveckling och befolkningstillväxt i kommunen var motiveringen i den motion från Kent Rosenqvist (S) som låg till grund för beslutet om införlivning.

Under 2020 kvarstår bolaget som ägare av fastigheterna, men beståndet överförs successivt i kommunens ägo under 2021 och bolaget Bergs Hyreshus beräknas vara helt upplöst till årsskiftet 2021/2022.

Den nya fastighetavdelning som bildas inom kommunorganisationen kommer förutom bostads- och lokaluthyrningen Bergfast också att inrymma kommunens lokalvårdsenhet. Avdelningen kommer att lyda under kommunens fastighets- och IT-nämnd.

Uppdaterad: 2020-01-02 13.31