Dela

Kontakta oss

Klimatförändringar och biologisk mångfald temat för årets Earth Hour-kampanj

Bergs kommun deltar även i år i Världsnaturfondens klimatkampanj Earth Hour. Temat för året handlar om klimatförändringar och den minskade biologiska mångfalden.

Hur kommer livet i Berg att se ut om vi inte lyckas bevara vår natur? Årets Earth Hour-kampanj sätter fokus på vilken påverkan klimatförändringarna får på vår natur och våra arter - "för du och naturen hör ihop" är budskapet när årets Earth Hour går av stapeln lördag den 30 mars klockan 20.30.

- Att förvalta de många områden med höga naturvärden som finns i Berg för kommande generationer är en väldigt viktig fråga för oss, som vi även behandlat i vår kommunövergripande översiktsplan. Därför känns det också angeläget för oss som kommun att delta i Earth Hour, säger Cilla Gauffin, miljö- och byggchef i Bergs kommun.

Vad kan man göra för att leva lite klimatsmartare?

Naturmiljöer har både ett stort egenvärde samtidigt som de ger goda förutsättningar för friluftsliv och naturturism, därför är det viktigt att vi gemensamt arbetar för att bevara dem. Som individer kan vi göra mycket för att minska vårt ekologiska fotavtryck och minska påverkan på djur och växter - kolla gärna in wwf.se/earthhourlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster för att lära dig mer om vad du kan göra i din vardag för att leva lite mer klimatsmart!

Och glöm såklart inte att släcka ner på lördag den 30 mars mellan 20.30 och 21.30 för att visa just ditt engagemang både för vår fina natur i Berg och för hela planeten!

Läs mer om Earth Hour på WWF:s webbplatslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Uppdaterad: 2019-03-27 13.51