Dela

Kontakta oss

Klart med entreprenör för sporthallsbygget i Svenstavik

Ulf Bernhardsson från Trångsviken Bygg AB och Kent Rosenqvist från Bergs Hyreshus AB tar i hand för bygget av ny idrottshall.

Ulf Bernhardsson från Trångsviken Bygg AB och Kent Rosenqvist från Bergs Hyreshus AB tar i hand för bygget av ny idrottshall.

Under fredagen tecknade Bergs Hyreshus avtal med Trångsviken Bygg för byggnationen av den nya sporthallen i Svenstavik. Byggstart för den länge efterlängtade hallen beräknas till hösten och den nya sporthallen väntas kunna tas i bruk till höstterminens start 2019.

Det var i november 2016 som kommunfullmäktige i Berg tog beslutet om att investera i en ny idrottshall, efter att frågan och behovet av en ny hall diskuterats i flera omgångar under de senaste 20 åren.

– Sporthallen har varit dålig länge och behovet av en ny har varit stort. Därför känns det otroligt bra att vi nu äntligen har råd att investera i detta, och speciellt att det blir en helt ny hall istället för att vi renoverar den gamla, säger Therese Kärngard, kommunalråd i Bergs kommun.

Den nya hallen får en ny placering, på den nuvarande grusplanen i anslutning till Svenstaviks skola, och när den nya är i drift ska den gamla hallen rivas. Storleksmässigt blir det också förändringar.

– Detta blir en fullstor hall på 1 700 kvadratmeter med modern utrustning, som bättre kommer att kunna uppfylla de behov som såväl skolorna som föreningarna och klubbarna har, säger Ralf Westlund, kommunchef.

Att satsningen kan genomföras nu, efter att behovet funnits så länge, beror enligt Ralf Westlund på att kommunen under flera år haft ekonomiska plusresultat och därmed kunnat avsätta pengar till investeringar.

– För ungefär tio år sedan var vi i ett läge där vi i princip levde på kredit, men vi har sedan dess arbetat målmedvetet med att få en ekonomi i balans. Vi har haft överskott varje år som vi kunnat avsätta till de investeringar som behövs, istället för att låna pengar, säger han.

Kostnaden för den nya sporthallen blir drygt 20 miljoner kronor, och ansvarig för byggnationen är det kommunala fastighetsbolaget Bergs Hyreshus. Sporthallen ska byggas av Trångsviken Bygg, som alltså vann den upphandlingsprocess som pågått under januari och februari.

Läs mer om byggnationen på Bergs Hyreshus hemsidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Uppdaterad: 2018-03-16 15.58