Dela

Kontakta oss

Han blir ny fastighetschef i kommunen

Richard Grubb framför ett tegelhus

Nyligen blev det klart att Richard Grubb tillträder tjänsten som chef för den nya avdelning inom kommunen som bildas i och med att Bergs Hyreshus införlivas i kommunförvaltningen vid årsskiftet.

Richard Grubb kommer närmast från Swedbank, senast i en roll på Svenstavikskontoret med stort fokus på fastigheter, men tidigare också bland annat som kontorschef inom både Swedbank och Handelsbanken i Härjedalen.

- Det känns otroligt spännande och jag ser så mycket fram emot det här, speciellt att få vara med från början och bygga upp avdelningen tillsammans med medarbetarna, säger Richard Grubb.

Det var i november 2018 som kommunfullmäktige i Bergs kommun tog beslut om att införliva Bergs Hyreshus i den kommunala förvaltningen. Ökade samordningsvinster, ökad helhetssyn och bättre förutsättningar för utveckling och befolkningstillväxt i kommunen var motiveringen i den motion från Kent Rosenqvist (S) som låg till grund för beslutet.

Personalen från nuvarande Bergs Hyreshus går formellt över som anställda i Bergs kommun från årsskiftet, därefter vidtar arbetet med att flytta över bolagets fastigheter till kommunal ägo, en process som beräknas pågå under hela det kommande året. På sikt ska sedan Bergs Hyreshus i bolagsform upplösas.

Den nya fastighetavdelning som bildas inom kommunorganisationen kommer förutom bostads- och lokaluthyrning och -drift också att inrymma kommunens lokalvårdsenhet. Avdelningen kommer att lyda under kommunens fastighets- och IT-nämnd.

Uppdaterad: 2019-11-28 09.59