Dela

Kontakta oss

Från nedläggningshot till trångboddhet till utbyggnad - nu invigs de nya skollokalerna i Klövsjö

För få elever för att säkerställa kvalitet i undervisningen och hot om nedläggning - så lät det för skolverksamheten i Klövsjö för några år sedan. Men så vände det och plötsligt var lokalerna för små - nu invigs de renoverade och utbyggda skollokalerna i Klövsjö.

Byborna i Klövsjö kraftsamlade för några år sedan för att få tomma hus i bygden uthyrda och fler inflyttande barnfamiljer som kunde säkerställa ett tillräckligt elevunderlag för att behålla förskolan och skolan i byn. Kraftsamlingen rönte stor framgång, och efter bara några år var problemet det omvända - skollokalerna hade blivit för små, antalet elever hade ökat till den grad att man helt enkelt blivit trångbodd.

Kommunen beslutade därför under 2018 om en utbyggnad och renovering av lokalerna för att möta den nya efterfrågan. Under våren 2019 sattes spaden i marken och inför höstterminen kunde de större och fräschare lokalerna börja tas i bruk, men en officiell invigning har det inte funnits tid till förrän nu.

Välkommen på öppet hus och invigning torsdag den 28 november

Torsdag den 28 november invigs de nya lokalerna officiellt med öppet hus i skolan och förskolan och tal av kommunalråd Therese Kärngard - varmt välkommen att komma och titta!

Tid: Torsdag den 28 november kl 18-19:30 (tal av kommunalrådet 18:30)

Plats: Klövsjö skola, Kyrkbacken 25 i Klövsjö by

Fika finns att köpa till självkostnadspris.

Uppdaterad: 2019-11-26 15.52