Dela

Kontakta oss

Bergsliv.se hyllar livet i Bergs kommun

Hur nära fjällen tycker du det är lagom att bo? Vad är din relation till grannar, och vad gör du egentligen när du kommer i närheten av en renflock? På den nylanserade hemsidan bergsliv.se ges du möjlighet att lära känna människorna och byarna i Bergs kommun, och kanske även dig själv.

Bergs kommun är en stor kommun till ytan, men liten sett till antalet invånare. Med målsättningen att öka antalet invånare har Bergs kommun lanserat konceptet Bergsliv där människorna och byarna lyfts fram för att inspirera och väcka nyfikenhet.

Med hjälp av kommunikationsbyrån Trampolin PR har hemsidan designats för att förmedla och skapa känslor där stort fokus ligger på att visa upp kommunen genom välarbetade texter och bilder. Du kan också göra ett quiz där du, genom att svara på ett antal frågor, får en rekommendation över vilka byar som passar dig bäst.

- Webbplatsen är tänkt att skapa stolthet för de invånare som redan bor i kommunen och att locka fler att flytta till oss, säger Sofia Rudeklint, kommunikationsansvarig på Bergs kommun och ansvarig för projektet.

Livsstilen är viktig för valet av bostadsort

I Bergs kommun märks en tydlig trend att många väljer att flytta hem igen när det börjar bli dags att rota sig och bilda familj. Men det finns också många som väljer att bosätta sig i kommunen tack vara möjligheterna till en lugnare men samtidigt mer aktiv livsstil. Skidåkning, fiske och skoterliv intresserar många, men även möjligheter till odling och småskaligt jordbruk är trender som växer.

Fritidsliv med livskvalitet

Bergs kommun ser att friluftslivet är en viktig faktor för ökad livskvalitet, men även det rika kulturlivet som erbjuds runt om i bygderna är lockande för potentiella inflyttare. Dessa vill kommunen fortsätta locka till sig, vilket bland annat ska ske via Instagram-kontot @bergsliv.

På kontot publiceras en del egna fotografier men majoriteten av bilderna kommer från ”ambassadörer” som redan idag lever Bergslivet, både som turist och boende. Syftet är att visa upp en genuin och ärlig bild av kommunen och de som följer kontot får ta del av hela den geografiska kommunen över året.

Bostadsbristen skapade Bergsliv: Bostad

Trots att Bergs kommun har haft en minskad befolkning så är bostadsbristen ett faktum som kommunen arbetar aktivt med. Bland annat har ett initiativ tagits för att samla den privata bostadsförmedlingen via Facebookgruppen
Bergsliv: Bostad. Här kan man nå ut till Bergsbor, oavsett om man vill hyra eller hyra ut.

Uppdaterad: 2019-10-18 09.45