Dela

Kontakta oss

Bergs kommun kommenterar beskedet om flytt av centrallagret i Skanderåsen

Kommunhusets exteriör i Svenstavik med blå himmel i bakgrunden

”Vi kommer nu att göra allt vi kan för att de som drabbas av detta besked får möjlighet att bo och arbeta kvar inom Bergs kommun”. Det säger kommunalråd Therese Kärngard (S) efter morgonens besked om att Dollarstore flyttar sitt centrallager från Jämtland till Örebro.

Det var på onsdagsmorgonen som kommunen fick kännedom om att företaget Dollarstore tagit beslut om att lägga ned sina lager i Skanderåsen och Brunflo och flytta verksamheten till Örebro. Inom kommunen drabbas ett 40-tal anställda på Skanderåsen-lagret.

- Naturligtvis beklagar vi beslutet, alla arbetstillfällen och alla invånare är viktiga för kommunen och vi kommer därför att göra allt vi kan för att de som nu drabbas av nedläggningen ska ha möjlighet att både bo och arbeta kvar inom kommunen, säger Therese Kärngard (S), kommunalråd i Bergs kommun.

Kommunen har under dagen haft kontakt med bland annat Arbetsförmedlingen i syfte att redan nu börja planera för hur nedläggningen, som är planerad till sommaren 2021, ska hanteras.

Möte för drabbade i februari

- Vi kommer under februari att bjuda in de anställda som drabbas till ett möte för att bland annat berätta om vilka rekryteringsbehov som finns inom såväl det lokala näringslivet och offentlig sektor i kommunen, och vad mer kommunens arbetsmarknadsenhet kan hjälpa till med för de som nu förlorar sina jobb lokalt, säger Anders Englund, tillväxtchef i Bergs kommun.

Bergs kommun har också sedan tidigare ett pågående arbete tillsammans med den regionala aktören Business Region MidSweden för att främja investeringar, nyetablering och utveckla Jämtland och Berg som etableringsort för nya företag och verksamheter. Och intresse för nyetableringar finns, menar Anders Englund och fortsätter:

- Vi har också en låg arbetslöshet och en växande arbetsmarknad i kommunen idag, framförallt inom turismen och dess kringnäringar, så även om det naturligtvis blir kännbart när en stor arbetsgivare lämnar kommunen så ser vi att det ändå finns möjligheter på den lokala arbetsmarknaden.

Uppdaterad: 2020-01-22 15.44