Dela

Kontakta oss

Årets upplaga av magasinet Bergsliv är ute nu!

Bergsliv är ett magasin där vi vill hylla livet i Bergs kommun. 2020 år upplaga finns nu att läsa både i tryckt och digitalt format.

Inför varje sommar ger Bergs kommun ut livsstilsmagasinet Bergsliv som bjuder på en mix av längre redaktionella artiklar och kortare notiser med fakta och information. Årets magasinet är större än någonsin och bjuder på härlig läsning från hela kommunen.

I magasinet kan du bland annat läsa om Jämtlands första självbetjäningsbutik i Skålan, om eldsjälar som får bygderna att blomsta och utvecklas och om hur byggnadsvård är en viktig del av en bygds utveckling. Årets omslag pryds av en bild från en av kommunens tillgängliga fiskeplatser - och mer om det kan du läsa i reportaget om Fiskedestination Berg.

Inför årets Magasinet Bergsliv har vi valt att göra en djupdykning bland styrkor som kommit fram för respektive tätort under våra tillväxtdialoger. Vi var in och nosade på styrkorna i julkalendern vi anordnade ifjol och i magasinet har vi nu lyft några av de människor som är knutna till de olika styrkorna. Det känns kul att få knyta ihop kommunens arbete och samtidigt kunna lyfta det som bergsborna själva anser som guldkornen med de olika bygderna, säger Linnéa Martinsson, marknadskommunikatör på Bergs kommun

I mitten av juni 2020 delades magasinet ut till medborgare i Bergs kommun samt fastighetsägare som inte bor i kommunen. Magasinet finns även tillgängligt på olika boenden, affärer och besöksmål runt om i kommunen.

Om du önskar att läsa magasinet i digitalt format kan du klicka här.

Heimestertips bland jättar och rövare

Utöver reportagen innehåller Bergsliv även några sidor med heimestertips och en evenemangskalender som sträcker sig över barmarkssäsongen.

Bland heimestertipsen tar vi med dig på en upptäcktsfärd bland olika kusligheter och mytomspunna väsen runt om i kommunen. Totalt sju äventyr finns presenterade som alla har en koppling till märkliga namn, dramatiska historier och mytomspunna figurer.

Fler sommaräventyr hittar du på bergsliv.se

Vi tycker alltid heimester är en god idé, särskilt när man som oss är omgiven av en storslagen natur och massa spännande sevärdheter. Dessutom är det bra för både plånboken och mijön. På bergsliv.se har vi samlat våra bästa heimestertips där får tips på allt från utflyktsmål till restauranger och campingar.

Klicka här för att komma till bergsliv.se/heimesterlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Heimester är en omskrivning av begreppet hemester och antyder att det är i Jämtland man ska bo och hemestra.

Uppdaterad: 2020-06-16 15.12