Dela

Kontakta oss

Undvik att besöka oss och att boka lokaler just nu

Utsnitt av vägmärket för stopp. Runt skylten är det ljust och lite dimmigt.

Med anledning av den nuvarande situationen med smittspridningen så vill vi be dig som medborgare att så långt det är möjligt undvika fysiska besök hos oss just nu. Vi hjälper dig gärna via telefon eller e-post istället, och kan ofta också erbjuda möten via digitala mötesverktyg.

Om du har ett ärende hos oss på kommunen ber vi dig att i första hand kontakta oss via telefon eller e-post, och att i möjligaste mån undvika i besök i exempelvis kommunhuset, på Tingshuset och i andra kommunala lokaler under den närmaste månaden.

Bokade besök hos exempelvis socialtjänsten, arbetsmarknadsenheten och inflyttarservice omfattas inte av detta och är fortfarande möjliga att genomföra som fysiska besök.

Är du osäker på hur du ska göra? Kontakta gärna den verksamhet du ska besöka på telefon eller e-post innan och fråga. Om du inte tänkt besöka någon särskild person når du vår växel på 0687-161 00 eller bergs.kommun@berg.se om du har frågor om att besöka oss.

Kraftigt begränsade möjligheter att boka våra lokaler

Med anledning av den rådande smittspridningen kommer också möjligheterna för allmänheten, föreningar och liknande att boka kommunens lokaler för externt bruk att vara kraftigt begränsade. Det gäller för exempelvis föreningsträffar och andra typer av möten och sammankomster.

Vi återkommer inom kort med mer information om vad som gäller för simhallar och idrottshallar.

Besöka boenden för äldre eller funktionshindrade

För dig som ska besöka någon som bor på ett av våra boenden gäller samma förhållningsregler som tidigare – boka tid för besöket på förhand, stanna hemma om du har symtom och håll avstånd och god hygien under besöket.

Läs mer om att besöka våra boenden

Här hittar du mer information

Har du frågor om coronaviruset covid-19 kan du ringa det nationella informationsnumret 113 13. All information som 113 13 lämnar ut är verifierad av Folkhälsomyndigheten eller annan ansvarig myndighet. Tjänsten är tillgänglig dygnet runt.

På 1177 Vårdguiden hittar du mer information om vad coronaviruset covid-19 innebär och när du behöver kontakta vården.

Folkhälsomyndigheten har sammanställt frågor och svar gällande exempelvis symptom på smitta och hur viruset smittar.

På krisinformation.se finns ansvariga myndigheternas information om covid-19.

Om du är orolig

Röda Korset har startat en stödtelefon för dig som känner dig orolig eller ensam. Stödtelefonen nås på telefonnummer 0771-900 800 och har öppet måndag till fredag klockan 12.00-16.00.

Dela endast bekräftad information

Hjälp till att förhindra ryktesspridning och spekulationer, var källkritisk och dela inte osäker information.

Uppdaterad: 2020-11-17 18.08