Dela

Kontakta oss

Presentkortsköp från kommunen ska hjälpa lokala företag genom pandemin

Detalj från dukat bord på restaurang med en vacker upplagd maträtt på en tallrik i fokus

Bergs kommun vill stötta lokala företag, som återigen drabbas hårt av det nuvarande samhällsläget och rådande restriktioner, genom att använda en så kallad ”trivselpeng” till att köpa presentkort hos lokala näringsidkare för personalaktiviteter som kan genomföras senare.

I september beslutade Kommunstyrelsen i Berg om en ”trivselpeng” till kommunens medarbetare som uppskattning för arbetet under pandemin. Trivselpengen på motsvarande 400 kr per medarbetare skulle användas till någon gemensam personalaktivitet på kommunens enheter och arbetsplatser innan årsskiftet.

- Vi ville visa våra medarbetare uppskattning för det hårda arbete som pandemin inneburit och fortfarande innebär, genom att ge arbetsgrupperna möjlighet att planera in en trivselaktivitet som till exempel att äta julbord, middag eller göra någon annan aktivitet tillsammans hos någon av våra lokala näringsidkare, säger Ralf Westlund, kommundirektör i Bergs kommun.

Vill använda pengarna för att stötta lokalt näringsliv redan nu

Med det rådande läget med smittspridningen finns dock små möjligheter att samlas i grupp och göra något tillsammans. Men för att stötta det lokala näringslivet kommer kommunen att använda pengarna i år ändå, genom att verksamheterna uppmanas att köpa presentkort på personalaktiviteter hos lokala företag innan årets slut. Detta för att stötta företag som drabbats hårt av pandemin redan tidigare, men som med nuvarande läge riskerar att drabbas än hårdare. Men själva personalaktiviteterna får dock vänta tills smittoläget är mer gynnsamt.

- Vi vill än en gång visa vårt stöd till vårt lokala näringsliv som vi vet kämpar för att klara sina företag genom den ekonomiska kris som vi just nu genomgår. Det finns en värld efter coronapandemin, och våra företag är otroligt viktiga för oss som kommun med det skatteunderlag som deras verksamheter genererar. De är en stor del i finansieringen av vår gemensamma kommunala välfärd, säger Ralf Westlund.

Här hittar du mer information

Har du frågor om coronaviruset covid-19 kan du ringa det nationella informationsnumret 113 13. All information som 113 13 lämnar ut är verifierad av Folkhälsomyndigheten eller annan ansvarig myndighet. Tjänsten är tillgänglig dygnet runt.

På 1177 Vårdguiden hittar du mer information om vad coronaviruset covid-19 innebär och när du behöver kontakta vården.

Folkhälsomyndigheten har sammanställt frågor och svar gällande exempelvis symptom på smitta och hur viruset smittar.

På krisinformation.se finns ansvariga myndigheternas information om covid-19.

Om du är orolig

Röda Korset har startat en stödtelefon för dig som känner dig orolig eller ensam. Stödtelefonen nås på telefonnummer 0771-900 800 och har öppet måndag till fredag klockan 12.00-16.00.

Dela endast bekräftad information

Hjälp till att förhindra ryktesspridning och spekulationer, var källkritisk och dela inte osäker information.

Uppdaterad: