Dela

Kontakta oss

Håll avstånd - minska smittspridningen och sätt upp en egen skylt

För att minska smittspridningen är det viktigt att vi håller avstånd till varandra. En påminnelse då och då är aldrig fel och därför har vi tagit fram några skyltar som du enkelt kan skriva ut och sätta upp där det behövs.

För att minska smittspridningen är det viktigt att vi håller avstånd till varandra, både inomhus och utomhus. Två meter är en bra riktlinje och är ungefär lika långt som en picknickfilt, en hängmatta eller fyra lägereldar.

För att påminna varandra om att hålla avstånd har vi tagit fram några skyltar som du gärna får skriva ut och sätta upp. Skyltarna är i A3-format men går även att skriva ut på A4-papper. Tack för att du hjälper oss att sprida budskapet!

Håll avstånd - information på olika språk

Länsstyrelserna har tillsammans med MSB, Folkhälsomyndigheten och Socialstyrelsen tagit fram skyltar och filmer med budskapet ”Att hålla avstånd är att visa omtanke”. Budskapet ges på åtta språk: svenska, pashto, dari, arabiska, albanska, ryska, polska och somaliska.

Fler skyltar och filmer kan laddas ner från Länsstyrelsens hemsidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Tvätta händerna och minska smittspridningen

Vi har även tagit fram två skyltar om handhygien och hur du minskar smittspridningen. Den ena skylten innehåller instruktioner hur du tvättar händerna och den andra skylten innehåller Folkhälsomyndighetens allmänna råd om hur du minskar smittspridningen.

Här hittar du mer information

Har du frågor om coronaviruset covid-19 kan du ringa det nationella informationsnumret 113 13. All information som 113 13 lämnar ut är verifierad av Folkhälsomyndigheten eller annan ansvarig myndighet. Tjänsten är tillgänglig dygnet runt.

På 1177 Vårdguiden hittar du mer information om vad coronaviruset covid-19 innebär och när du behöver kontakta vården.

Folkhälsomyndigheten har sammanställt frågor och svar gällande exempelvis symptom på smitta och hur viruset smittar.

På krisinformation.se finns ansvariga myndigheternas information om covid-19.

Om du är orolig

Röda Korset har startat en stödtelefon för dig som känner dig orolig eller ensam. Stödtelefonen nås på telefonnummer 0771-900 800 och har öppet måndag till fredag klockan 12.00-16.00.

Dela endast bekräftad information

Hjälp till att förhindra ryktesspridning och spekulationer, var källkritisk och dela inte osäker information.

Uppdaterad: 2020-07-08 13.05