Dela

Kontakta oss

Flytta till Bergs kommun

Person som sträcker upp armarna mot himlen framför en sjö som är omgiven av skog och berg

Välkommen till livet såsom det borde levas. Äkta och nära till vidderna, riktiga fjäll, storskogar, friskt vatten och ren luft. Välkommen hem till Bergs kommun.

Funderar du på att flytta till Jämtland och Bergs kommun? Vi vet att en flytt är en stor förändring som kan kännas både förväntansfullt och lite nervöst. Men att flytta innebär också att man kommer till en plats där nya rötter ska få fäste och man skapar sig ett hem.

Hitta ditt drömliv på bergsliv.se

På bergsliv.se har vi samlat inspirerande reportage om människor som bor i kommunen och fakta om våra tätorter. Om du är nyfiken på vilken bergsliv som passar dig så får du snabb vägledning via vårt quiz. Välkommen till gemenskapen!

Klicka här för att komma till bergsliv.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Inflyttarservice finns till för dig

Innan du tar steget och flyttar är det bra att få både stöd och svar på dina frågor. Därför finns inflyttarservice. Hos oss kan du få information om lediga bostäder och lokaler, eller hjälp med exempelvis kontakter med skola, förskola eller det lokala näringslivet. Kontaktuppgifter till våra inflyttarsamordnare hittar du längre ner på sidan.

Det går också bra att fylla i formuläret så kontaktar vi dig!

Kontaktformulär

Funderar du på att flytta till Bergs kommun? Fyll i kontaktformuläret och berätta vad du vill veta mer om så tar vi kontakt med dig inom kort.

Bygg ditt drömhus på våra lediga tomter

Runt om i Bergs kommun finns det lediga tomter som väntar på att bebyggas med ditt drömhus. Vi planerar även för fler bostadsområden för permanentboende.

Information om befintliga lediga tomter hittar du via denna länk.

Bergsliv: Bostad

På Facebook finns en grupp för alla som söker en bostad eller önskar hyra ut eller sälja en bostad inom Bergs kommun. Gå med i gruppen idag!länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Ta med ditt företag när du flyttar

Vi tror på småskalighet och stora visioner. Vi tror även på ett liv som ger utrymme för både livskvalitet och drömmar. I en liten kommun är det nämligen en förutsättning för utveckling och tillväxt. I Bergs kommun hittar du ett av Jämtlands starkast växande näringsliv och kommunens Näringslivskontor är en trygg samarbetsparter för dig som planerar att starta eller etablera ditt företag inom kommunen.

Om du har frågor eller är allmänt nyfiken så är du hjärtligt välkommen att kontakta oss.

Klicka här för att läsa mer om att etablera ditt företag i Bergs kommunöppnas i nytt fönster

Uppdaterad: