Dela

Kontakta oss

Semestervikariat

Söker du ett roligt, ansvarsfullt och utvecklande uppdrag? Är du redo för ett arbete där du ges möjlighet att verkligen göra skillnad i människors vardag? Då kan du vara den vi söker som semestervikarie!

På denna sida har vi sammanställt information om att arbeta som semestervikarie i Bergs kommun.

Observera
Vi har nu stängt den övergripande annonsen för semestervikarier inför sommaren 2018. Vi kan dock fortfarande ha behov av fler semestervikarier på särskilda arbetsplatser. Se länkarna längst ned på sidan för vad vi söker efter.

 • Ansökan

  I första hand ska du ansöka via vår annons under ”Lediga jobb”. Du kan även klicka på länken längst ned på sidan, som tar dig direkt till aktuell annons i vårt digitala rekryteringssystem Webcruiter.
 • Intervju

  Om vi bedömer att du uppfyller våra krav kommer vi att kalla dig till en intervju, där du möter en av Resursens administratörer. På en intervju berättar vi om våra verksamheter och du berättar om din bakgrund och varför du har sökt jobbet. En intervju tar mellan 30 och 60 min. Är en anställning aktuell inom vård och omsorg så vill vi att du avsätter tid för att göra vår utbildning i Demens ABC. Mer information får du på plats.
 • Referenstagning

   Efter en aktuell intervju kommer vi att ringa till referenter som du lämnat. När vi pratar med dem kommer vi att ställa frågor bland annat om hur ansvarsfull du är, om du haft mycket frånvaro och om hur du arbetar i grupp.
 • Utdrag ur belastningsregistret

  Om du ska jobba med barn inom barnomsorg (förskola, fritids), på HVB-hem eller med LSS-omsorgen kommer vi att kräva ett uttag ur polisens belastningsregister.Länk till polisens belastningsregister finner du längst ned på sidan.
 • Lönesättning

   I samband med intervjun har du möjlighet att lämna ett löneanspråk. Lönesättningen i Bergs kommun sker enligt kollektivavtal där man även tar hänsyn till tidigare erfarenheter.
 • Anställningsavtal

  När alla parter är överens upprättas ett anställningsavtal som timanställd. Ett timavtal löper på tillsvidare.
 • Schema

  Kommunen använder ett schemaläggningssystem som heter Timecare Planering.Som sommarvikarie har man begränsad möjlighet att påverka sitt schema. En bra dialog med chefen ökar dock denna möjlighet. Sommarschemat blir fastställt den 28 maj 2018. Ofta kan man få en indikation tidigare.
 • Inloggningsuppgifter

  Jobbar du som timvikarie under sommaren får du inloggningsuppgifter till vårt vikariebokningssytem TimePool. Du får uppgifterna av Resursen, som även visar hur systemet fungerar. Du är själv ansvarig för att det fungerar och måste höra av dig till Resursen om något krånglar.
 • Tillgänglighet

  Du som timvikarie måste lägga dig tillgänglig. Vi vill inte längre ringa och störa dig om du inte lagt dig tillgänglig för arbete. Vi vill gärna att du har en god framförhållning och lägger din tillgänglighet flera veckor framåt. Du kan ta bort din tillgänglighet när som helst om du ändrar dig. Ett tips är att lägga sig tillgänglig utifrån verksamheternas behov. Som exempelvis inom barnomsorgen är behovet mån-fred och de har öppet mellan kl. 6-18. För störst chans till arbete så läggs tillgängligheten utifrån det. Likaså gäller alla andra verksamheter.Lägger man sig inte tillgänglig över en längre tid kommer man kontaktas av Resursen för att stämma av detta.
 • Bokning

  Utifrån din lagda tillgänglighet i TimePool kommer vi att boka dig direkt. Du får ett sms vid bokningen och ska infinna dig på arbetsplatsen denna tid.
 • Introduktion på arbetsplatsen

  Tillsammans med en administratör på Resursen bokar du en individuell introduktion på aktuell arbetsplats. I introduktionen ingår det några dagar där du får gå bredvid en ordinarie personal, samt genomgång av verksamhetsspecifika rutiner.
 • Oplanerad frånvaro – sjukdom, vård av barn

  Vid oplanerad frånvaro (sjukdom, vård av barn) har du som medarbetare en skyldighet att ringa till din arbetsplats och även informera din arbetsgivare. Är du bokad via TC-pool/KvUt är det viktigt att informera dem om din frånvaro då det är de som sköter frånvaron i lönesystemet.Tänk på att ta bort din tillgänglighet under din frånvaro (annars blir du bokad).Du förväntas även att ha en god dialog med verksamheten gällande din återgång till arbetet.Enhetschefen på din arbetsplats informerar dig om det finns ytterligare lokala rutiner vid sjuk- och friskanmälan.
 • Löneutbetalning

  Din lön betalas ut den 27:e varje månad på följande sätt:Utifrån dina bokningar får du din lön utbetalat månaden efter. Timmarna från TimePool förs över till vårt lönesystem där löneberäkningen sker, inklusive obekväm arbetstid. I Bergs kommun skickas lönespecifikationen inte ut per post. Om du vill ha ett lönebesked kan du ansluta dig till e-lönebesked. Ett e-lönebesked innehåller alla de delar som i dag finns i det utskrivna lönebeskedet. Tjänsten kan utnyttjas av alla oavsett vilken bank du har.Vid frågor om din lön - kontakta löneenheten via kommunens växel.
 • Efter sommaren

  Efter sommaren kommer du att bli inbjuden till en vikarieträff på Tingshuset den 7 sept 2018 kl 16. Denna träff har som syfte att uppskatta din insats under sommaren samt att få feedback från dig hur du upplevt ditt sommarjobb hos oss.

Uppdaterad: 2018-06-29 11.25