Dela

Kontakta oss

Radio Berg och 321an

På Radio Berg håller ett antal eldsjälar radion levande med program innehållande allt från lokala reportage, boktips, andlig spis, stenkake-nostalgi, lokal musik till country, dansmusik, blues, gamla schlagers, 50-60-talsrock och lokala nyheter med väder.

Ett av kommunens ansikten utåt

Radio Berg har sina lokaler i en del av MediaCenter på Industrivägen i Svenstavik. Vi sänder på frekvenserna 107,7 (norra) och 105,8 (södra) och via webbradio på Internet.
Varje vecka sänds aktuell kommuninformation länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönstermed politiker/tjänstemän från kommunen.

Kommunfullmäktige direktsänds ca 4ggr/år. För att nå ut till alla i Bergs stora kuperade kommun och alla utflyttade Bergsbor i hela världen finns även möjlighet till direktlyssning via webbradion på hemsidan.

Lokala förmågor är välkomna

Radio Berg strävar efter att föra fram musik som inte hörs så ofta i rikskanalerna, lokala förmågor är speciellt välkomna. Den som önskar är välkommen att göra program eller längre programserie om allt mellan himmel och jord så länge det inte innehåller stötande inslag.

Samarbete med övriga närradiostationer i landet

Radio Berg har sänt sedan 90-talets mitt och en som funnits med i olika sammanhang från starten är Calle Friman. Sedan 2004 är han stationerad på Mediacenter som handledare åt några killar med vilka han tillsammans driver bl.a. radion och Mediacenter.
I den digitala inspelningsstudion utför Joel olika ljud- och filmredigeringar, och överföringar från rullband/kassett till CD/DVD. Utrustning finns för sång- och musikgrupper att göra sina egna ljudinspelningar med. Mediacenters stora fina lokaler hyrs även ut till teater, utställningar, klädförsäljning, årsmöten, musikcafeér, dans m.m. Radio Bergs motto - Vi är här bara för er!

Stöd Radio Berg

Privatperson 100:-/år Familj 150:-/år Organisation 300/år Förening 300:-/årBankgiro5795-7540 Betalningsmottagare är Bergs lokal tv-förening. I meddelanderutan lämnar du din fullständiga adress och e-postadress » Vad får jag som medlemlänk till annan webbplats

321an.se- Vi jobbar för en levande landsbygd

321an är en satsning på landsbygden i Bergs kommun och i Hallenbygden / Åre kommun med egna lokala reportrar.
321an är en webbtidning som innehåller skrivna artiklar, radiointervjuer och filmklipp. Mängder med bilder och bildspel. Det som kännetecknar innehållet är att vi vill lyfta de små människorna, föreningarna och företagen på landet. Det är mycket ideellt arbete.

Uppdaterad: 2017-03-21 10.12