Dela

Kontakta oss

Nya detaljplanen för trygghetsboendet i Svenstavik är ute på samråd

illustration på det planerade trygghetsboendet i Svenstavik

Intresset för lägenheterna i det planerade trygghetsboendet i Svenstavik är stort. Över 180 personer har hittills anmält sitt intresse för boendet. Nu går projektet in i nästa fas och detaljplanen för området är ute på samråd fram till 26 juli 2020.

Intresset för att bo bekvämt och centralt i moderna lägenheter är stort och det planerade trygghetsboendet i Svenstavik kommer att kunna erbjuda närhet till både affärer, apotek och resecentrum.

Detaljplanens syfte är att möjliggöra byggandet av ett trygghetsboende och bibliotek i Svenstavik. Byggnaden planeras vara i tre våningar och inrymma bibliotek på entréplan, lägenheter på andra och tredje våning samt en takvåning med gemensamhetsutrymmen för de boende inklusive en terrass med utsikt över torget. Till byggnaden kommer även en attraktiv och trivsam innergård med tillhörande parkering anläggas för de boendes behov.

När detaljplanen är godkänd kan den kooperativa föreningen bildas, och därefter kan föreningen inleda upphandlingen av byggentreprenör.

Vi tar fortfarande emot intresseanmälningar

Den som ännu inte hunnit anmäla intresse för trygghetsboendet kan fortfarande göra det genom att höra av sig till Bergs kommuns bostadsutvecklare Jone Johnsson. Under hösten kommer ett mer detaljerat underlag att presenteras med beskrivning av lägenheter och hyresnivåer.

Trygghetsboendet riktar sig till personer som fyllt 65 år som vill leva ett aktivt, socialt liv och slippa ansvar för eget hus eller gård.

För mer information om projektet: berg.se/trygghetsboende

För mer information om detaljplanen: berg.se/detaljplan/bergsviken464

Uppdaterad: 2020-07-08 10.31