Dela

Kontakta oss

Ungdomsdemokratidagen

Tillsammans med Härjedalens kommun genomför vi för åttonde året i rad en ungdomsdemokratidag. Syftet med dagen är att skapa ett hållbart demokratiarbete för unga i kommunen.

Ungdomsdemokratidagen ger unga i Härjedalen och Bergs kommun en möjlighet att vara med i den demokratiska processen.

Deltagarna ska känna att deras åsikter tas på allvar och att de kan påverka och förändra på samhällsnivå utifrån deras perspektiv och intressen.

Årets ungdomsdemokratidag är den 23 november 2018 på Vemdalsskalet. I år kommer deltagarna bland annat att tillsammans arbeta med Härjedalen kring de områdensom finns i den regionala ungdomsstrategin. Ungdomarna kommer även få ställa frågor till deltagande politiker i heta stolen.

Deltagares åsikter från tidigare år

  • Demokratidagen ger ungdomarna en chans till att både yttra sig och tycka till om vad som är bra och dåligt med kommunen de lever i - och i många fall kommer att leva i. Man ges genom dagen möjligheten att påverka och förbättra samhället, som många gånger inte är enkelt att göra som ungdom.
  • Alla framsteg som sker i vår kommun tack vare demokratidagen
  • Det ger ungdomarna en röst som inte många lyssnar på förutom just den här dagen
  • Demokratidagen har visat mig att det faktiskt går att förändra. Ungdomar behöver den vetskapen, det är ju vi som är framtiden. Kan vara värt att satsa på!

För mera information - se rubriken kontaktpersoner.

Uppdaterad: 2019-03-13 12.57