Dela

Kontakta oss

Sms panel

Som deltagare i kommunens sms-panel för ungdomar har du möjlighet att vara med och besvara frågor som rör din hemkommun. Det kan röra sig om såväl stora som små frågor. Som deltagare i sms-panelen får du ett sms i månaden med en fråga som du besvarar.

Ju större panelen blir desto starkare blir ni!

Varför en sms-panel?

Något som många ungdomar i Bergs kommun önskar är ett enklare och snabbare sätt att vara med och påverka i frågor som rör deras hemkommun. Som ett svar på detta så har kommunen startat en sms-panel där alla kommunens ungdomar upp till 25 år är välkomna att delta.

Hur fungerar det?

I panelen får du, en till två frågor via SMS till din mobiltelefon. Du besvarar frågan antingen med ja/nej eller så ska du välja bland andra alternativ. Att svara på en fråga ska ta mindre än en minut och det kostar som att skicka ett vanligt sms. Frågorna skickas oftast ut onsdagar och du kan lämna ditt svar på frågan fram till måndag veckan efter.

Hur går man med i sms-panelen?

Det finns tre sätt att gå med i sms-panelen:

Fyll i och skickar in formuläret här på sidan

Skicka ett mail till maria.wiken@berg.se. I mailet skriver du "smspanel", ditt namn, mobilnummer, postnummer och din ålder.

Skicka ett sms till 0731230450 med ditt namn, mobilnummer, postnummer och din ålder.

Exempel: Smspanel, Sven Svensson, 070-000 00 00, 820 70, 15 år

Du får sedan en bekräftelse via sms att du är med i sms-panelen. Vill du gå ur sms-panelen så sms:ar du bara ordet ”stop” som svar på en fråga och ditt nummer tas bort från sändlistan. Panelen vänder sig i första hand till ungdomar upp till 25 år.

Vad händer med resultatet?

Svaren som sms-panelen lämnar sammanställs och presenteras här på ungdomssidorna. Sms-panelens svar jämförs även med de svar som kommunstyrelsens ledamöter har givit i samma fråga.

Gå med i sms-panelen

Innan du klickar på skicka ber vi dig att ange de siffror eller bokstäver som syns här nedan * (obligatorisk)
Personuppgifter behandlas i enlighet med personuppgiftslagen (PUL).

Uppdaterad: 2016-02-25 15.08