Dela

Kontakta oss

Ungdomskort - gratis resande i 365 dagar

Ungdomskortet är ett busskort som ger alla ungdomar mellan 6-19 år folkbokförda i Bergs kommun möjlighet att åka gratis med Länstrafiken 365 dagar om året!

buss kör i full fart

Ungdomskortet är personligt och gäller för obegränsat antal resor med buss i Jämtlands län inklusive Östersunds stadstrafik  och skidbussar, Snöpendeln samt Norrtåg (ej giltigt på nattbussar).

Kortet gäller ej heller vid resande med närtrafiken .

Kortet gäller från 1 januari det år du fyller 6 år t o m 31 december det år du fyller 19 år. Du har samma ungdomskort hela tiden och när du inte längre har rätt till kortet spärras det automatiskt.

Tänk på att ditt ungdomskort är en värdehandling - förvara ditt kort väl.

Om du tappar ditt kort skall det förlustanmälas på Bergs kommuns hemsida för ersättningskort för att du ska få ett nytt. Har du inte tillgång till internet kan du även ringa 0687-169 69 helgfri måndag-fredag mellan kl 08.00 - 12.00. Ersättningskortet har en självrisk på 125 kronor och skickas till din folkbokföringsadress tillsammans med en faktura på avgiften. Är du under 18 år krävs målsmans uppgifter.

Under tiden du väntar på ditt ersättningskort ansvarar du själv för dina resekostnader genom att köpa biljett på bussen. (gäller alla 6-19 år)

Hjälp till att skapa en så säker och trygg trafikmiljö som möjligt - oavsett när du befinner dig på eller nära väg och trafik. Uppsikt, omtanke och försiktighet gör trafiken säkrare för alla.

Glöm inte att alltid ha synlig reflex på dig under den mörka årstiden. Använd alltid bälte i fordonet du reser med.

 Trevliga resor med ditt ungdomskort!

Bergs kommun i samarbete med Länstrafiken i Jämtlands län

Psst: Du vet väl att vi finns på fejan?! Besök oss här: Bergs kommun på facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Uppdaterad: 2018-11-20 13.51