Dela

Kontakta oss

Sök yrkesutbildning inför hösten 2020

Passa på att söka yrkesutbildning inför hösten 2020 redan nu. Ansökningstiden till flera utbildningar kan du göra senast 15 juni. Bor du i Berg så köper vi utbildning åt dig via Lärcentrum i Östersund som i sin tur har tio olika utbildningsanordnare med olika inriktningar på yrkesutbildningar.

Saknar du slutbetyg/examensbevis från gymnasiet?

Vill du studera vidare på yrkeshögskola eller universitet? Då behöver du säkert en Gymnasieexamen eller ett Slutbetyg. Många arbetsgivare ser gärna också att du har ett komplett gymnasiebetyg när du söker jobb.

Nuvarande regler gör att du fram till 1 juli 2021 kan få ett slutbetyg utfärdat efter komplettering inom kommunal vuxenutbildning. Efter det utfärdas gymnasieexamen med särskilda krav som kan innebära ytterligare komplettering. Kontakta Lärcentrum om vad som gäller just dig.

Lärlingsutbildning

Har Du ett brinnande intresse för att jobba med ett särskilt hantverk eller specifikt yrke? Då är kanske lärlingsutbildning något för dig?

Lärlingsutbildning innebär att företaget är delaktig i din utbildningsplanering redan från start.

Studiestöd

När du studerar så kan du söka Studiemedel, med bidrag och frivillig lånedel, eller Studiestartsstöd, ett förmånligt bidrag för dig som varit arbetslös en längre tid.

Mer information

Kontakta studievägledare John-Olof Mannberg

Uppdaterad: 2020-05-12 10.40