Dela

Kontakta oss

Humlan - stödgrupp för barn med förälder som dricker eller missbrukar droger

Känner du till, eller är du själv ett barn med en förälder som dricker eller missbrukar droger? Skulle det vara bra med någon att prata med? Genom stödgruppen Humlan får barn möjlighet att träffa andra barn som upplever en liknande situation hemma.

Det är vanligt att barn och ungdomar som har en förälder med problemdrickande, missbruk eller psykisk ohälsa själva mår dåligt, känner sig skuldtyngda och upplever att de är ensamma i sin situation. I gruppen Humlan får barn och ungdomar möjlighet att träffa andra i liknande situation, utbyta erfarenheter och lära sig mer om sig själva och om hur de kan må bättre.

Hur går det till?

Vi träffas i grupp vid 10 tillfällen tillsammans och pratar om familj, beroendeutveckling, känslor, försvarsmekanismer, roller, gränser, våld och bråk, grundbehov, självkänsla, med mera. Vi har små lektioner, samtal i grupp, gör övningar och lekar. Jo, vi fikar en stund också!

Det som sägs i gruppen stannar också i gruppen.

Det kostar inget att vara med och gruppen är anpassad för barn som är 9-13 år.

Tid och plats

Stödgruppen Humlan genomförs på tisdagar klockan 18.00-19.30 med start tisdag den 12 mars. Tiderna kan dock komma att anpassas beroende på gruppens behov.

För anmälan eller frågor, kontakta Niklas Åhlund på 0687-161 62.

Information om stödgruppen Humlan som PDFPDF

Uppdaterad: 2019-02-08 15.31