Dela

Kontakta oss

Mat och kök i Berg

I Bergs kommun sätter vi gästen i fokus, ett av våra mål är att laga maten där gästerna finns. Våra tolv tillagningskök gör sitt bästa för att gammal som ung ska få mat tillagad med kärlek att avnjutas i en trevlig miljö.

grönsakskorg

Utgångsläget i vår matlagning är att köpa råa livsmedel, laga från grunden och att välja bort halv- eller helfabrikat. Komponerandet av våra matsedlar pågår ständigt för att hitta härliga råvaror till våra kockar. Vi som alla andra behöver också inspiration för att bli bättre. Vem vet, kanske du har lite kritik eller en jättebra idé för att vi ska ge dig eller någon av våra andra gäster roligare och godare mat.

Välkommen till bords hälsar Henrik Hallqvist, Kökschef

Skolmatsedeln som app

Skolmatsedeln finns även tillgänglig via appen Skolmaten, som du hittar via din appbutik i din smartphone. Sök på Skolmaten i appbutiken och välj sedan län, kommun och aktuell skola.

Matsedlar

Skolmat

Fläskfritt alternativ i kursiv stil där det är aktuellt.

Vecka 46, 9-13 november

Måndag 9 nov - Korvstroganoff med ris. Kyckling- eller nötkorv.

Tisdag 10 nov - Kyckling under sweetchilitäcke med ris

Onsdag 11 nov - Stekt panerad fisk med kall sås och potatis.

Torsdag 12 nov - Pytt i panna och rödbetor. Nöt- och kycklingkött.

Fredag 13 nov - Köttfärslimpa, gräddsås, potatis och lingonsylt. Nötfärs.

Vecka 47, 16-20 november

Måndag 16 nov - Köttfärsfrestelse. Nötfärs.

Tisdag 17 nov - Varmkorv och potatismos. Kycklingkorv.

Onsdag 18 nov - Apelsin- och chilibakad fisk, potatis och ärter.

Torsdag 19 nov - Gulaschsoppa med cremefraicheklick. Nybakat bröd och ost. Nötfärs.

Fredag 20 nov - Stekt kyckling, bearnaisesås och klyftpotatis.

Matsedel äldreomsorgen

Vecka 46, 9-15 november

Måndag 9 nov

Lunch Korvstroganoff med potatis och grönsaker.
Efterrätt Jordgubbskräm
Middag Stekt fläsk med stuvad vitkål, kokt potatis.

Tisdag 10 nov

Lunch Kyckling under sweetchilitäcke med ris
Efterrätt Färsk frukt
Middag Kåldolmar, potatis, grädssås, lingonsylt och grönsaker.

Onsdag 11 nov

Lunch Stekt panerad fisk med remouladsås och potatis.
Efterrätt Körsbärsoppa
Middag Broccoligratäng med skinka, potatis

Torsdag 12 nov

Lunch Ärtsoppa, pannkaka med sylt.
Middag Pytt i panna med ägg och rödbetor. Bärfil.

Fredag 13 nov

Lunch Köttfärslimpa, gräddsås, potatis och lingonsylt.
Efterrätt Päronhalva med vispgrädde.
Middag Sillpudding med smörsky och grönsaker.

Lördag 14 nov

Lunch Pepparrotskött, kokt potatis och grönsaker.
Efterrätt Chokladmousse med grädde.
Middag Redd grönsakssoppa med skinksmörgås.

Söndag 15 nov

Lunch Ugnstekt lax med kall örtsås, kokt potatis och grönsaker.
Efterrätt Äppelkaka med vaniljsås
Middag Prinskorv, potatis och stuvad spenat

Vecka 47, 16-22 november

Måndag 16 nov

Lunch Köttfärsfrestelse
Efterrätt Blåbärskräm
Middag Ugnskyckling med rotsaker, krämig oströra.

Tisdag 17 nov

Lunch Varmkorv , potatismos och grönsaker.
Efterrätt Färsk frukt
Middag Leverbiff med kokt potatis, gräddsås, grönsaker och lingonsylt.

Onsdag 18 nov

Lunch Apelsin- och chilibakad fisk, potatis och ärter.
Efterrätt Konserverad frukt med vispgrädde.
Middag Kalops, potatis och rödbetor.

Torsdag 19 nov

Lunch Gulaschsoppa med cremefraicheklick. Nybakat bröd och ost.
Efterrätt Kesokaka och sylt
Middag Kokt lunchkorv, senapssås, potatis och grönsaker.

Fredag 20 nov

Lunch Stekt fläsk med löksås, potatis och grönsaker.
Efterrätt Hallonkräm
Middag Fiskgratäng med ost och grönsaker, potatis och ärtor.

Lördag 21 nov

Lunch Stekt kycklingfile´, potatisgratäng, grönsaker och skysås
Efterrätt Stekta äpplen med vaniljsås.
Middag Köttbullar, potatis, brunsås och lingonsylt.

Söndag 22 nov

Lunch Skinkstek, potatis, äppelsås och grönsaker.
Efterrätt Lingonfromage och vispgrädde
Middag Äggakaka och lingonsylt.

Vecka 48, 23-29 november

Måndag 23 nov

Lunch Fylld ugnsfalukorv med potatismos och grönsaker.
Efterrätt Persikor och vispgrädde
Middag Janzons frestelse med ägghalva och sallad.

Tisdag 24 nov

Lunch Makaroner, köttfärssås och kokta grönsaker.
Efterrätt Jordgubbskräm
Middag Högsbosoppa med skinksmörgås.

Onsdag 25 nov

Lunch Laxburgare, citroncréme, potatis och grönsaker
Efterrätt Färsk frukt
Middag Stekt lunchkorv, stuvad potatis och grönsaker.

Torsdag 26 nov

Lunch Potatisbullar, bacon, lingonsylt och keso.
Efterrätt Körsbärsoppa
Middag Biff Lindström, potatis, gräddsås och grönsaker.

Fredag 27 nov

Lunch Kycklinggryta med senap och dragon. Kokt potatis och grönsaker.
Efterrätt Fruktcocktail med vispgrädde.
Middag Makaronipudding med smörsky och kokta grönsaker.

Lördag 28 nov

Lunch Stekt fläskkotlett med champinjonsås, stekt potatis och grönsaker.
Efterrätt Ägglikörmousse med vispgrädde.
Middag Kalvsylta med rödbetssallad och kokt potatis.

Söndag 29 nov

Lunch Rimmad fläsklägg, rotmos och grönsaker
Efterrätt Stekta äpplen med vaniljsås.
Middag Sparrissoppa med skinksmörgås.

Vecka 49, 30 nov-6 dec

Måndag 30 nov

Lunch Köttbullar, potatis och morotsstuvning.
Efterrätt Nyponsoppa och skorpa.
Middag Kokt lunchkorv, pepparrotssås, potatis och grönsaker.

Tisdag 1 dec

Lunch Gulaschgryta med kokt potatis och grönsaker.
Efterrätt Blåbärskräm
Middag Fläskpannkaka, lingonsylt och råriven morot

Onsdag 2 dec

Lunch Stekt panerad fisk med kall sås och potatis.
Efterrätt Färsk frukt
Middag Broccoli- och skinkgratäng med kokt potatis.

Torsdag 3 dec

Lunch Ärtsoppa, pannkaka med sylt.
Middag Pytt i panna med ägg och rödbetor. Bärfil.

Fredag 4 dec

Lunch Lasagne och grönsaker.
Efterrätt Blandad fruktkräm
Middag Korvgryta med rotsaker, senapsyoughurt och potatis.

Lördag 5 dec

Lunch Bräckt rimmad oxbringa med stuvad potatis och stekt lök.
Efterrätt Blåbärspaj med vaniljsås.
Middag Kroppkakor med smörsky och lingonsylt.

Söndag 6 dec

Lunch Pepparrotskött, kokt potatis och grönsaker.
Efterrätt Hallonpannacotta med kanel.
Middag 2 sorters sill med ägghalva, kokt potatis och gräddfil.

Vecka 50, 7-13 dec

Måndag 7 dec

Lunch Kålpudding med potatis, gräddsås och kokta grönsaker.
Efterrätt Rabarberkräm
Middag Potatis- och purjolökssoppa med skinksmörgås.

Tisdag 8 dec

Lunch Kyckling i currysås, kokt potatis och grönsaker.
Efterrätt Hallonsoppa
Middag Blodpudding med bacon, vitsås och lingonsylt.

Onsdag 9 dec

Lunch Fisk under sprött täcke, potatis, kall sås och ärter
Efterrätt Färsk frukt
Middag Bondomelett med smörsky.

Torsdag 10 dec

Lunch Kalops med potatis och kokta grönsaker.
Efterrätt Krusbärskräm.
Middag Redd grönsakssoppa med skinksmörgås.

Fredag 11 dec

Lunch Stekt fläsk med löksås, potatis och grönsaker.
Efterrätt Bärfil
Middag Ansjovislåda och grönsallad.

Lördag 12 dec

Lunch Fläskköttgryta, kokt potatis, grönsaker och gelé.
Efterrätt Jordgubbssmulpaj med vaniljsås
Middag Pannkaka med keso, sylt och rårivna morötter.

Söndag 13 dec

Lunch Lutfisk med sås. potatis och gröna ärter.
Efterrätt Exotisk fruktsallad med vispgrädde.
Middag Prinskorv, potatis och stuvad spenat

Vecka 51, 14-20 dec

Måndag 14 dec

Lunch Gulaschsoppa med ostsmörgås
Efterrätt Falsk kalvdans
Middag Pölsa med kokt potatis och rödbetor.

Tisdag 15 dec

Lunch Raggmunkar med stekt fläsk och lingonsylt
Efterrätt Drottningkräm
Middag Kalvsylta med rödbetssallad och kokt potatis.

Onsdag 16 dec

Lunch Isterband med stuvad potatis och rödbetor.
Efterrätt Färsk frukt
Middag Kokt fisk med ägg- och persiljesås. Potatis och gröna ärtor.

Torsdag 17 dec

Lunch Köttfärsgratäng med potatis, grönsaker.
Efterrätt Persikor och vispgrädde
Middag Potatisbullar, bacon, lingonsylt och keso.

Fredag 18 dec

Lunch Ugnstekt lax med kall örtsås, kokt potatis och grönsaker.
Efterrätt Blandad fruktkräm
Middag Pytt i panna, ägg och rödbetor

Lördag 19 dec

Lunch Pannbiff med löksky, potatis, grönsaker och lingonsylt
Efterrätt Äppelkaka med vaniljsås.
Middag Varmkorv med bröd, potatismos.

Söndag 20 dec

Lunch Stekt kyckling, bearnaisesås och kyftpotatis.
Efterrätt Chokladmousse med grädde.
Middag Jordärtskockasoppa med skinksmörgås.

Uppdaterad: 2020-11-13 14.04