Dela

Kontakta oss

Fiskedestination Berg

Med visionen att bli landets tillgängligaste fiskekommun har Bergs kommun sökt och beviljats projektbidrag från Leader- Sjö,skog och fjäll samt Länsstyrelsen. Fram till 31 dec 2021 kommer projektet att arbeta för att öka antal besökare och besöksanledningar i en tillgänglig och hållbar fiskedestination i framtiden.

Bergs kommun har sedan några tillbaka satsat på samarbete mellan fiskevårdsområden samt marknadsföring av kommunen som en fiskedestination. Idag finns ett gemensamt fiskekort för hela kommunen samt inspelade fiskeprogram som sänts på TV. Men det har saknas ett gemensamt målinriktat arbete med att utveckla fisketurismen i Berg.

Kommunen vill nu gemensamt med fiskevårdsområden och företagare satsa fullt ut på att skapa en välkänd Fiskedestination Berg. Det ska ske genom marknadsföring i olika former; framtagande och genomförande av utbildning för lokala fiskeguider; utveckla paket och erbjudanden i samverkan med fiskevårdsområden, guider och företag.

Mer information om projektet hittar du på vildmarksporten.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster samt sjoskogfjall.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Uppdaterad: 2020-01-30 11.56