Dela

Kontakta oss

Etablera ditt företag här

I Bergs kommun ska det finnas plats för företag att växa och utvecklas. Vi tillhör stödområde A, vilket kan ge ditt företag möjlighet till stöd för investeringar. De goda förbindelserna med Stockholm och övriga Sverige via både flyg och tåg gör att det är nära till allt från Bergs kommun. Tack vare kommunens centrala läge i Jämtland och Storsjöbygden så har Bergs kommun i stora delar en gemensam arbetsmarknad med Östersund.
spade i jord

Därför ska du etablera dig i Bergs kommun

Bergs kommun har en stor tillväxtpotential och kan erbjuda goda framtidsutsikter. Här finns ett starkt växande näringsliv där det erbjuds många möjligheter via översiktsplaner, inom besöksnäring och vindkraft. Vi erbjuder dessutom ett berikande kulturliv samt många arrangemang vilket gör kommunen attraktiv för besökare.

En växande besöksnäring

Dragningskraften som fjällen, sjöar och naturen har i kombination med ett stort serviceutbud har bidragit till flera satsningar inom besöksnäringen de senaste åren bland annat i Klövsjö/Vemdalen, Gräftåvallen/Bydalen och Ljungdalen. Storsjön är Sveriges femte största sjö och här satsas på Storsjöodjuret och turism runt sjön.

Näringsliv

Kommunens näringsliv består till största delen av små företag som verkar inom många olika branscher. Några av de större företagen som finns är Rödins Såg, Samhall, Ventana och Storhogna Högfjällshotell. De dominerande näringsgrenarna är jord- och skogsbruk, tillverkningsindustri, privat tjänstesektor och turism. Fjällområdena i väster är synnerligen attraktiva för besökare och här blomstrar turismen i områden som Klövsjö, Storhogna, Åsarna, Ljungdalen och Gräftåvallen. Här ökar antalet fastigheter och byggsektorn är väl sysselsatt.

Arbetsmarknad

Andelen sysselsatta i små privata företag är högre i Bergs kommun än i riket och antalet arbetsplatser i den privata sektorn har ökat med ca 7 % under de senaste åren. Den privata sektorn domineras av industri, bygg, transport, handel och tjänster. Turismen har en fortsatt gynnsam utveckling och alltfler människor besöker vår kommun. Inom offentlig sektor är det vård och omsorg som har flest antal sysselsatta.

Om du funderar på att etablera ditt företag i Bergs kommun, hör av dig till Näringslivs- och utvecklingsavdelningen.

Uppdaterad: 2018-01-17 14.39